„'Nem merek aludni miattuk! – Betörőkre figyelmeztetnek Rákosmentén, egyet el is kaptak

Lábnyomok a kertben, furcsa zajok éjszaka, az udvaron ácsorgó fekete hátizsákos férfi – minden bizonnyal besurranó tolvajok, betörők garázdálkodnak Rákosmentén. Egyet a rendőrség el is fogott, de a lakók attól tartanak, hogy többen vannak.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.07.29.
Módosítva: 2024.07.30.
betörő tolvaj rákosmente trükk

Riasztó alakok jelentek meg Rákosmentén, Újtelepen és Rákoscsabán, a lakosok egymást riadóztatják – tudta meg a Metropol. A rendőrség egy gyanúsítottat elfogott, de a helyiek attól tartanak, nem ő volt az egyetlen. 

A XVII. kerületiek életét hónapok óta megkeserítik a betörők /
A XVII. kerületiek attól tartanak, nem csak egy betörő járja a környéket /Képünk illusztráció – Fotó: Nikolay Gyngazov

„Mintha valaki mászkálna a kertben”

T. Péter június 27-én este már aludt a kedvesével, amikor különös zajra riadt fel. „Hallottam, mintha valaki mászkálna a kertben, aztán hogy a benti járda melletti bokornak valaki nekisétált. Felugrottam az ágyból” – mesélte a Metropolnak Péter, aki az ablakból látta: egy fekete hátizsákos férfi állt a kapujuk előtt. 

A kertünkből mászott át, tíz percig lehetett nálunk. Azonnal rákiabáltam, hogy te mit csinálsz itt? Felkapta a táskáját és elmenekült

– idézte fel Péter. A férfi bátorságot gyűjtött, és a betörő után eredt. „Lerohantam az emeletről, de mire kiértem az utcára, már köddé vált. Gyorsan hívtam a rendőrséget, és aznap este elfogták” – emlékezett vissza a férfi, aki később megtudta: a betörő először a szomszédjánál próbálkozott, utána kötött ki az ő kertjükben.

Napra pontosan egy hónappal később, július 27-én, szombaton újabb alakok járták az utcákat, de nem csípték el egyiküket sem. A 36 éves E. Fanni az egyik kerületi nyilvános Facebook-csoportban riadóztatott miattuk, és nem is sejtette, hogy leleplezte őket. Kiderült, mi lehet a módszerük a tolvajoknak, hogy elkerüljék a bilincset!

Reggel vettük észre a kertünkben, hogy jártak nálunk. Rengeteg lábnyomot találtunk, két különböző cipőét! Azért buktak le, mert a kertünkben frissen füvesítettünk, a talaj pedig puha a folyamatos locsolások végett, így puha volt föld

– írta E. Fanni. – Megriadtunk, hisz mégiscsak idegen emberek sértették meg a magánterületünket. Tőlünk nem vittek el semmit, de pár házzal arrébb, a szomszédainkhoz betörtek. A mi kertünk csak »útvonal« lehetett nekik” – mondta Fanni, utalva rá: az alakok a kertek között surrannak át az áldozataikhoz, ezért nem tudják őket elkapni azonnal.

A betörőket a lábnyomuk buktatta le, hogy ott jártak Fanniéknál /
A lábnyomuk buktatta le a betörőket / Fotó: Ripost-olvasó

„Ismét hallottam”

Több utcából is jelezték, hogy hasonló esetek történtek, ezért Fanni cselekedett: mozgásérzékelőt és kamerákat is felszerelt az otthonukra. 

Nálunk kiskorú gyerekek vannak, muszáj védenem őket!

– indokolta az óvintézkedést a rákoscsabai nő, aki bejelentette az esetet a rendőrségen.

Fanni posztjára sokan jelezték, náluk is betörők jártak, köztük Erika is. „Hozzánk be is jöttek úgy, hogy aludtunk! Az egész család itthon volt. Ez két hónapja, májusban történt, de azóta 4 alkalommal ismét hallottam a kertben járkálni valakit. Nem merek aludni emiatt!” – fogalmazott, mire Attila azt írta: 

Nálunk idén egy kocsit a ház előtt, egy kocsit pedig a kertben törtek fel. Egyszer besurrantak hozzánk, amikor otthon voltunk. Kicsit gyanús ez az egész! Azóta szaporodtak meg a betörések itt, amióta a közeli Kerepesre kiköltöztették a Hős utcai lakókat!

fogalmazott a férfi.

Ervin szerint viszont egy másik banda költözhetett a környékükre, és azért romlott meg a közbiztonság. „Van egy szemmel láthatóan drogos társaság. Az újtelepi és rákoscsabai vasútállomás, régi csabai strand, patakpart környékén szoktak lődörögni. Nem lennék meglepve, ha ők követnék el a környéken az éjszakai besurranó lopásokat, betöréseket” – vélekedett a helyi lakos. 

Megkérdeztük a BRFK-t, történt-e bejelentés, rendőri intézkedés, az alábbi, részletes választ kaptuk: 

"Rákoscsabán egy 36 éves nő tett bejelentést a kerületi rendőrségen, hogy betörő járt az udvarukban, lábnyomokat látott, de nem vittek el semmit. Budapest XVII. kerületi Péceli útról érkezett bejelentés 2024. július 27-én, azonban ebből a házból az elkövetők nem tulajdonítottak el semmit. Az elkövetők egy néhány házzal arrébb található családi házból azonban készpénzt tulajdonítottak el, amely esetben a nyomozás és az elkövetők felkutatása folyamatban van. Második kérdésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2024. június 27-én állampolgári bejelentés érkezett a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, mely szerint a XVII. kerület Rákoscsaba Újtelep városrészének egyik családi házának bejárati kapuján kísérelt meg ismeretlen személy illetéktelenül bejutni. A tulajdonos észlelte és az illetőre rákiabált, aki ennek hatására elmenekült. A rendőrök kimentek a helyszínre, adatot gyűjtöttek és a helyszíntől nem messze a bejelentésben érintett személyt elfogták, előállították és tisztázták a körülményeket. Tekintettel arra, hogy ez esetben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, eljárás nem indult."

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás