Hihetetlen: 22 év után találták meg az eltűnt hegymászót, mintha egy napot sem öregedett volna

Az férfi egy lavina következtében tűnt el még 2002-ben.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.07.14.
Módosítva: 2024.07.14.
tragédia holttest lavina haláleset

Az 58 éves Bill Stampfl és két barátja 2002-ben egy különleges kihívásra szánták el magukat, úgy döntöttek, hogy meghódítják a perui Huascaran-csúcsot. Ez a hegycsúcs 6768 méter magasba nyúlik fel, amivel bár elmarad a világ legmagasabbjaitól, nem kell szégyenkeznie egy pillanatig sem, ugyanis ez Peru legmagasabb pontja. Miközben Bill és két barátja felfelé mászott a hegyen, sajnos egy lavina zúdult le a csúcs felől, amely maga alá temette őket, és ellehetetlenítette a holttestek megtalálását – egészen mostanáig.

Peru 4. legmagasabb csúcsa Huascarán
A Huascarán-csúcsnál hunyt el a három hegymászó / Fotó: Illusztráció/Pexels

Bill családja nem remélhette, hogy valaha is visszakapják elveszített szerettük holttestét, de az élet kegyes volt hozzájuk. Most, 22 évvel a szomorú tragédia után ugyanis előkerült a férfi holtteste, és nem pont úgy, ahogy arra számítani lehetett. 

Bill legidősebb fia, Joseph Stampfl egyszer csak különös telefonhívást kapott. Egy hegymászó ugyanis rábukkant az apja holttestére a hegycsúcs közelében. Ráadásul az alacsony hőmérséklettől olyan tökéletes állapotban maradt a holtteste, mintha egy percet sem öregedett volna az elmúlt 22 évben.

 

Soha nem számítasz rá, hogy egyszer csak kapsz egy ilyen hívást. Beszéltünk róla és gondoltunk édesapámra mindig is, de nem gondoltuk volna, hogy ilyen formában visszakapjuk még valaha is. 22 évig úgy gondolkoztunk a nővéremmel, hogy apánk a hegy része, és soha többet nem jön haza

– nyilatkozta a boldog férfi a Uniladnek. Elárulta azt is, hogy az édesapja direkt egy műanyag tokban magánál hordta a jogosítványát mászás közben, hogy ha megtalálják, akkor azonosítani tudják. Most egy 13 fős hegymászóbrigád azon serénykedik, hogy le tudják hozni a testet a hegyről – árulta el a lap.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás