Orbán Viktor: A hazugság és becsapás pártkoalíciója jött létre az Európai Unióban - Videó!

Magyarország nem tudja támogatni az Európai Bizottság elnök asszonya mandátumának meghosszabbítását, mert a jogállamiság eszközét, ami egy fontos európai érték, pártalapon és politikai alapon használta, és használja Magyarországgal szemben – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.27.
Módosítva: 2024.06.27.
Európai Néppárt pártkoalíció Orbán Viktor hazugság Európai Unió

Orbán Viktor a kétnapos EU-csúcsra érkezve az Európai Bizottság következő elnökének kiválasztásával kapcsolatban közölte: amikor Lengyelországban kormányváltás volt, amit a jogállamiság eszközeivel Brüsszelből „mindig is támogattak”, és számos, „minimum kétséges” változást megcsináltak, akkor az Európai Bizottság egy szót sem szólt.

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„Amikor egy levélben megkérdeztem, hogy amit az új lengyel kormány megtett Lengyelországban, azt szabad-e nekünk, magyaroknak is megtennünk, még válaszra sem méltattak. Tehát a mi felfogásunk szerint egy ilyen bizottság elnöke nem maradhat a helyén” – fogalmazott.

Közölte továbbá: az Európai Néppárt (EPP), a szocialisták és a liberálisok koalíciót hoztak létre az Európai Unió intézményei következő vezetőinek kinevezéséről, ami – szavai szerint – „a hazugság és a becsapásnak a pártkoalíciója”.

A megállapodást pártalapon hozták létre, nem programok, nem az eddigi teljesítmény, nem a jövendőbeli tervek alapján. Kifejezetten hatalmi osztozkodás valósult meg – hangsúlyozta. A Néppárt, a szocialisták és a liberálisok megállapodását „szégyenteljesnek kell minősítenem” – fogalmazott.

A Néppárt begyűjtötte a jobboldali szavazatok egy részét, majd elvitte balra, és így becsapták az európai választókat – hívta fel a figyelmet. Ez egy pimaszság az európai választókkal szemben, akik többségükben jobboldalra szavaztak, és szerettek volna egy jobboldali európai vezetést látni. 

Nincs semmi okunk arra, hogy mi ezt a hatalommal való visszaélést támogassuk

– húzta alá.

Az uniós jelentésekben megfogalmazott, Magyarországnak szóló országspecifikus ajánlásokkal kapcsolatban azt mondta: „ezeket mind dicséretnek vesszük”. Ezek a magyar gazdaságpolitika fontos eszközei, ezek járulnak hozzá ahhoz, hogy a magyar gazdasági növekedés jóval meghaladja az Európai Unió átlagát.

Ebből jön a magyar siker. Ők ezt a sikert akarják tőlünk elvenni, de sajnos ezt mi nem adhatjuk

– fogalmazott.

Az Európai Unió Tanácsának július elsején kezdődő, féléves magyar elnökségével kapcsolatban hangsúlyozta: a magyar elnökség programja a versenyképességről és a gazdasági növekedésről szól, amit – mint kiemelte – mindenki támogat. Magyarország ezen kívül békét, az illegális migráció megállítását akarja.

A programunk 95 százaléka mögött a nagy országok támogatása ott van

– tette hozzá Orbán Viktor.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás