Egymillió Találkozás Napja - szavazásra buzdítják az embereket

Minden idők legnagyobb kampányhajrájára készülnek a kormánypártok.



Megosztás
Szerző: WM
Létrehozva: 2024.06.08.
Módosítva: 2024.06.08.
Orbán Viktor választás Magyarország Budapest

Orbán Viktor miniszterelnök a kampánykörújta egyik állomásán jelentette be, hogy minden idők legnagyobb kampányhajrájára készülnek. Erre elmondása szerint azért van szükség, mert a mostani választásnak óriási a tétje: háború vagy béke. 

Az Egymillió Találkozás Napján arra hívják fel a figyelmet, hogy sorsdöntő szavazásra kerül sor vasárnap, aminek a tétje: háború vagy béke. A mozgósításban részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is. Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A kormányfő ennek keretében mára hirdette meg az Egymillió Találkozás Napját, aminek keretében a Fidesz 50 ezer aktivistája egymillió embert keres fel, és buzdítja őket szavazásra. A választókkal találkozva Orbán Viktor arról beszélt, a Békemeneten ismét kiderült, „mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje. De a győzelemért még egy utolsó, nagy erőfeszítésre van szükség" - tette hozzá a kormányfő. A miniszterelnök közölte, ebben a mozgósításban ő maga is részt vesz, mert a tét hatalmas. 

Szombaton jön tehát az Egymillió Találkozás Napja. Vasárnap pedig a választáson: Csak a béke, csak a Fidesz!”

 – fogalmazott Orbán Viktor. Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója egy Facebookra feltöltött videóban arról beszélt, mindenkinek el fogják mondani, hogy létfontosságú választás előtt állunk. Szerinte a vasárnapi szavazás lehetőség arra, hogy megvédjük Magyarország békéjét:

A szombat lesz az Egymillió Találkozás Napja azért, hogy vasárnap mindenki ott legyen, aki békét akar. Vasárnap meg fogjuk védeni Magyarországot, és ha mindenki ott lesz, akkor győzni fogunk! Csak a béke! Csak a Fidesz!

A Békemenet erőt mutatott

A Békemenet nemzet összehozó erejét jól mutatja, hogy a rendezvényre nemcsak az anyaországból, hanem határon túlról is tömegével érkeztek, sőt még külföldi, például német és ausztrál zászlókat is lehetett látni. Emellett idén olyan családok is részt vettek a békemeneten, akik tavaly a magyar kormány segítségével jutottak haza Izraelből, miután kitört a háború. Ők azt mondták: hálásak a magyar segítségért, fontos számukra, hogy kiálljanak a béke mellett és gyermekeiket is megvédjék a háborútól.

Orbán Viktor beszéde közben a margitszigeti Alsó-Nagyrét is megtelt. Az emberek piros-fehér-zöld zászlókat lengetve, sokszor ujjongva és tapsolva hallgatták a kormányfő beszédét, aki elmondta:

a békéről való lemondás az Ukrajnáért vállalt halált jelenti, de mi nem megyünk háborúba.

Nyolc nappal az EP- és önkormányzati választás előtt Orbán Viktor megerősítette, hogy katonák helyett a békepárti szavazók mozgósítására van szükség – írta a Békemenet után az Alapjogojért Központ. A közlemény arra is kitért: Európa legnagyobb békepárti megmozdulásán több százezres tömeg állt ki a kárpátaljai magyarok és Európa védelme mellett. Hozzátették: a mostani, tizedik békés demonstrációra azért volt szükség, mert az Európai Unióban a háborúpárti kórus hangjai igyekeznek mindenkit elnyomni. Velük ellentétben a magyar nemzeti érdek a béke támogatása és az európai háborús pszichózis elutasítása.

Ráadásul az eseményről a nemzetközi sajtó is nagy terjedelemben számolt be. Washingtontól Brüsszelen át egészen Moszkváig bejárták a nemzetközi sajtót azok a képek, amelyen az látszódik, hogy a budapesti Duna-parton több százezer ember menetel a békéért. A komoly sajtóvisszhangnak köszönhetően az egész világon egyedülálló esemény híre egészen biztosan eljutott a háborús pszichózisban szenvedő brüsszeli bürokratákhoz is. 

Választási kisokos

Június 9-én lesznek a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választások Magyarországon. A legtöbb településen három, maximum négy szavazólapon lehet majd behúzni az X-et az általunk választott képviselőre, Budapesten azonban 5 lapot kell majd helyesen kitölteni. Mutatjuk, miről dönthetnek a fővárosiak vasárnap!

A voksoláson részt vehet minden olyan magyar és nem magyar állampolgár, aki legalább 18 éves és bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye van Magyarországon, jelen esetben Budapest valamely kerületében.

Miről szavazhatunk vasárnap?

 Budapesten a leendő magyar EP-képviselők mellett szavazhatunk a

  • kerület polgármesteréről
  • kerület képviselő-testületének tagjáról
  • fővárosi közgyűlés tagjairól
  • Budapest főpolgármesteréről,
  • illetve a nemzeti kisebbségekhez tartozók dönthetnek a Nemzetiségi önkormányzati képviselőkről is.
    A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) még a voksolás előtt levélben értesítette a választójoggal rendelkező polgárokat, hogy hogyan szerepelnek a névjegyzékben, és azt is megírták, hogy június 9-én melyik választókerületben, és azon belül melyik szavazókörben szavazhatnak, ami általában egy lakóhelyünkhöz közel lévő közintézmény. Ezt az értesítőt nem árt magunkkal vinni a szavazás napján, mert így gyorsabban megtalálnak majd mindet a névjegyzékben, de akkor sincs gond, ha enélkül megyünk, ugyanúgy szavazhatunk.

A szavazás menetéről készült videó itt tekinthető meg:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás