Belehalt a sérüléseibe a bokszoló, aki csak egy jótékonysági meccsen lépett a ringben

A fiatalember életét már a mentősök sem tudták megmenteni.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.25.
sérülés tragikus baleset boksz halálhír

Borzasztó tragédia történt egy jótékonysági bokszgálán. Egy mindössze 23 éves, lelkes bokszoló ugyanis életét veszítette, miután a ringben az egyik utolsó ütéstől hátraesett, és olyan szerencsétlenül verte be a fejét, hogy bevérzett az agyának mindkét oldala. Jubal Reji Kuriant azonnal kórházba szállították, azonban reménytelen küzdelmet folytattak a megmentéséért. A kórházban életfenntartó gépekre kötötték, ám a családja kérésére 4 nappal később lekapcsolták a gépekről. Szomorú részletek következnek.

boksz ring
Egy jótékonysági bokszmeccsen veszítette életét a sportoló /Fotó: Pexels (illusztráció)

A Metro magazin számolt be a tavaly márciusi tragédiáról, amelynek most a héten záródott le a boncnoki vizsgálata. Kiderült, hogy a 2023. márciusi tragédia során Jubal az Ultra White Collar Boxin gálán vett részt, ahol azért lépett a ringbe, hogy adományokat gyűjtsön rászorulóknak. Ám a mérkőzése során - bár ő állt végig nyerésre - az utolsó pillanatban az ellenfele egyik ütésétől hátraesett, és szerencsétlen módon beverte a fejét.

Az áldozatot megvizsgáló szakértő Dr. Sarah Linford szerint semmilyen beavatkozás nem tudta volna megmenteni a fiatalember életét a végzetes baleset után.

Az első vizsgálatok szerint kétoldali szubdurális vérzést mutattunk ki az agy felszínén, ami hozzájárult a nyomás kialakulásához a koponyában. Úgy gondolom, hogy Jubal agysérülése egy tompa erőből eredő trauma, és egy globális ödéma eredménye volt. Nem tett erőfeszítést a hátra esése megtörésére, így feltételezhető, hogy már eszméletlen volt zuhanás közben. Gyanítom, hogy nem lélegzett, amikor a teste a padlót érte. 

- árulta el a lapnak az orvos. Jubalt eszméletlen állapotban szállították kórházba, és ott létfenntartó gépre kötötték, azonban többet már sosem tért magához a fiatal. Az Egyesült Arab Emírségekből származó Jubal szülei 4 nap után érkeztek meg a nottingham-i kórházba, ahol feküdt a fiúk, és beleegyeztek, hogy lekapcsolják a gépekről a szerettüket.

A vizsgálat feltárta azt is, hogy nem volt képességbeli különbség Jubal és az ellenfele között, együtt edzettek a jótékonysági gálát megelőző hetekben is, és az edzőjük rakta őket párba az erőszintjük szerint. A nyomozás eredményeként csupán egy végzetes baleset történt a ringben.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás