Kiakadtak az érettségizők egy olasz fagylaltárus miatt, kevesen tudják hibátlanul kitölteni a következő érettségi kvízt

A héten az olvasóinkat az érettségi témakörben írt cikkek érdekelték a legjobban, de sokan kattintottak Szegedi Erika, Európa főboszorkányának a jóslatáról szóló írásunkra is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.12.
metropol top5 érettségi

Karinthy Frigyes Az olasz fagylaltos című komor hangvételű novellájának elemzése olyannyira feladta a leckét a fiataloknak, hogy azok a bukástól rettegtek. „Kikészülök, ha ma az olasz fagyi térfogatát kell kiszámolni” – viccelődött az érettségi második napján egy fiatal, akit sok társához hasonlóan borzasztóan kiakasztott a magyarérettségi egyik feladata.

 irodalom érettségi vizsga
Az érettségizők egy életre megjegyzik az olasz fagylaltárus figuráját – Fotó: Máthé Zoltán

A tavaszi érettségi időszak sorát a május 3-ai nemzetiségi nyelv és irodalom nyitotta, majd a május 27-ei olasznyelv-érettségi zárja. Május 8-án, szerdán írták a történelemírásbeliket középszinten és emelt szinten egyaránt. A történelmi feladatsor témaköreiben a magyarországi, valamint a világtörténelem legfontosabb kérdéseire kell tudni a választ, jellemzően összefüggésekben is. Azaz nem elég, ha néhány nevet, helyszínt vagy évszámot bemagolnak a vizsgázók, ha eredményes érettségit szeretnének tenni, akkor komplex gondolkodásra van szükségük. A Metropol történelmi kvízét csak kevesen töltik ki hibátlanul, lássuk, neked hogy megy! IDE kattintva kitöltheted a kvízt. 

Május 8-án, szerdán írták a történelemírásbeliket – Fotó: Ruprech Judit

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt PR-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére. A botrány abból lett, hogy a testőrei törvénytelenül, önkényesen lezárták a Debrecenbe tartó InterCity egyik vasúti kocsiját, hogy „Magyar úr” – ahogy ők nevezik – zavartalanul utazhasson.  A 444 írta meg, hogy a testőrök a büfékocsiba tartó vagy helyüket kereső utasokat vegzálták és mozgásukban korlátozták.

Nehézfiúk az 50 milliós BMW X6-osokkal. Jól ismerik az alvilágot, keményen is fel tudnak lépni, ha kell...
 

Május 8-án 5 óra 21 perckor a Bika jegyében újhold köszöntött ránk. Ennek nagy jelentősége van Szegedi Erika szerint, ugyanis a következő telihold lesz a tízmilliószoros nap (május 23.), ami feje tetejére állítja a világot mindenki életében. A következő két hét sorsdöntő lesz, mert ez fogja meghatározni az évünk hátralévő részét. Ha megfelelően felkészülsz, a kívánságaid május 23-án valóra fognak válni.

Szegedi Erika, Európa főboszorkánya – Fotó: Faludi Koppány

Hónapok óta két törpemalac sétálgat a III. kerületben. A helyiek találgatják, hogy kihez tartozhat a két imádnivaló csöppség.  

Éppen dolgozni indultam, amikor röfögést hallottam egy bokorból; nagyon megijedtem, de kíváncsi voltam, hogy mi adhatja ki a hangot. Közelebb mentem a hang irányába, és láttam, hogy két kisméretű malac legelészik ott. Meglepő volt a város közepén a két malac

– mondta a Metropolnak egy nő. 

A két malac – Fotó: Facebook

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás