Egerben veszett nyoma a 17 éves tinilánynak: egy rejtélyes férfi csalhatta el Grétát - Fotók

Hihetetlenül fiatalon kemény lelki megpróbáltatások elé állította az élet Tóth Grétát, ezért tűnhetett el nyomtalanul. A 17 éves tinilánynak Egerben veszett nyoma, miután vélhetően egy férfi elcsalhatta őt. Azóta a súlyos beteg szülei rejtélyes, fenyegető üzeneteket kapnak az alaktól.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.28.
eltűnt Eger keresik

Minden lehetséges eszközzel: rendőrséggel, interneten és segélykiáltó posztokon át igyekszik egy egri család a nyomára bukkanni a tinilányuknak. Tóth Gréta április 28-án tűnt el, a lány egyszer csak elindult az otthonukból, és sosem tért haza. Napra pontosan egy hónapja nem tudják a szülei – Ágnes és Sándor - merre lehet, csak egy dologban biztosak: egy férfi, F. Ali csalhatta el őt.

Grétát a rendőrség, a családja és egy alapítvány is keresi /
Grétát a rendőrség, a családja és egy alapítvány is keresi / Fotó: Képünk illusztráció/Miljan Zivkovic

„Lelki problémái vannak”

„Lehetséges, hogy a lánynak lelki problémai vannak, mert a szülei súlyos betegek és elveszítheti őket. Talán a nehéz családi helyzete miatt mehetett el a férfival, de ez nem megoldás, hogy bármit elhisz neki és eltűnik” – kezdte el mesélni a Metropolnak a rendőrség mellet a lány felkutatásában oroszlánrészt vállaló Életrevalók Elveszett Frigyláda Alapítvány (ÉEFA) elnöke, Biczók Beáta.

A két szülő, Ágnes és Sándor aludni sem tud, mióta a lányuknak nyoma veszett. A tinédzsert az Egri Rendőrkapitányság, a szerettei és az (ÉEFA) is keresik, ám hiába kutatnak utána, mintha a föld nyelte volna el őt. A lány egy hónapja tűnt el, Beáta az interneten és egyéb információmorzsákból próbálja a rendőrség munkáját segíteni, ám ahogy nyomoz, úgy a lány eltűnése egyre riasztóbb képet fest: úgy tudja, F. Ali manipulálhatta valahogy a tinilányt, hogy vele menjen, ám miután beleesett a férfi csapdájába, könnyen lehet, hogy el sem engedi őt többé. 

Attól félünk a családdal, hogy talán bedrogozhatta őt, és fogva tartja.

 – folytatta Beáta, aki szerint van ok az aggodalomra: úgy tudja, a titokzatos, két gyermekes Alinak zűrös előélete van. „A volt feleségét Ali zaklatta, aki feljelentette emiatt. Ez egy elmebeteg!” - húzta alá a nő.

Kétgyermekes apuka csalhatta el Grétát. A képen F. Ali /
Kétgyermekes apuka csalhatta el Grétát. A képen F. Ali / Fotó: Facebook

Hogy mit akarhat a lánytól Ali, senki nem tudja. Csak az biztos, hogy amióta eltűnt Gréta, a lány telefonja ki van kapcsolva, a Facebook-oldalát törölték, az egri családot pedig fenyegető üzenetekkel támadja a férfi. „Párszor hívta a családot, SMS-t küldött rejtett számról. Rendszeresen üzeneteket telefonon.” - részletezte Beáta. Legutóbb május végén újabb fenyegető SMS-t kaptak a lány szülei. 

A legutóbbiban azt írta nekik Ali, hogy vegyék le a keresőposztot az internetről, mert különben baj lesz. Eldobható telefonkártyákkal próbálkoznak újabban, amiket próbált Gréta családja csörgetni, de már nem élnek.

 – idézte fel Beáta.

„Szeretnénk tudni, hol van”

Az alapítványi elnök és a család a fenyegető üzenetekből és az interneten kapott információkból bogozták ki, hogy a lányukat az eltűnése óta elvihette Ali Egerből. Az eddigi fülesek alapján  Nyíregyházán, Balatonon, legutóbb pedig Budapesten is feltűnhetett.

Május 3. hetében az egri szülők rövid időre visszakapták a reményt: Beáta úgy tudja, akkor rejtett számról hívta Sándort – Gréta apját – Ali, hogy hamarosan hazamegy a gyermeke. Nem így lett. „Többször kérték Alit a szülők, hozza haza a lányukat, pénzt is fizetnének érte” – húzta alá Beáta.

A szülei jelenleg is a rendőrségre járnak a fenyegető üzenetek miatt. Attól félünk, mi az alapítvány és a család is, hogy baja eshetett neki. Haza akarom vinni a családjának Grétát. Ha amiatt van problémája és ment el, hogy betegek a szülei, dolgozni szeretne, erre is van megoldás. De nem ez. Szeretnénk tudni, hol van, kocsival hazavinnénk.

 – zárta szavait az alapítványi elnök. Gréta szülei tovább folytatják a keresését a kiskorú gyereküknek, és csak reménykednek, hogy épségben visszakapják őt.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás