Elképesztően pofátlan módon próbálkoznak az 1-es villamoson a zsebesek

Tuti, hogy ez lesz a legextrémebb sztori, amit ma olvasol. Nem árt elővigyázatosnak lenni a BKV járművein.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.14.
Módosítva: 2024.05.14.
villamos tolvaj siket rendőrség Budapest

A Budapesten közlekedő 1-es villamos vonalán május 9. és május 11. között egy délután történt az, amitől neked is leesik az állad, ilyen arcátlanságra ugyanis biztosan nem számítasz.

Elképesztő dolgot tapasztalt az 1-es villamos vonalán az egyik budapesti utas 
Képünk illusztráció/Fotó: Gé

Egy viszonylag magas, kopaszodó, borostás, kék szemű, középkorú férfi lépett oda az egyik női utashoz, méghozzá azzal, hogy segítsen neki eligazodni a kezében lévő térképen. Már önmagában ez is szokatlan, hogy manapság bárki kezében egy térkép van, de a férfi ráadásul vagy siket volt vagy annak tetette magát. A történet szerint ugyanis azt mondta a nőnek, hogy végig rá nézzen, hogy ő lássa a száját, mert onnan olvas.

Ez utóbbival természetesen nem is lenne semmi probléma, kivéve ezt az esetet, amikor a nőnek egyszer csak furcsa lett valami. Olyan érzés fogta el, hogy ott valami nagyon nem stimmel. Elmondása szerint a középkorú férfi először azt állította, hogy vidéki és nem ismerős a fővárosban, majd a kerületi önkormányzatokról és az utazási igazolásokról kezdett el magyarázni.

„A komposztálástól kezdve az időjáráson át minden előkerült, miközben végig ő beszélt és végig azt mutogatta, hogy nézzek a szemébe” – mesélte a budapesti nő –, aki attól tartott, hogy csak a figyelmét akarja elterelni a furcsa férfi, hogy kizsebelhesse:

Úgy helyezkedett, hogy az oszlop mögém kerüljön és már ne tudjak hátrálni.

Úgy tudjuk, ezután a férfi egyre türelmetlenebb lett, majd arról magyarázott, hogy igazából pénzre lenne szüksége, hogy hazautazhasson, de eközben történt még valami.

„Meredten bámulta a másikat, a társát, gondolkozott. Amikor nem vettem le a táskám, feladta mindkettő és hirtelen elmentek. Azt hiszem, megúsztam egy támadást. A siket volt az elterelő, irányba állított. Ha levettem volna a táskám, a mögöttem levő akcióba lépett volna” – állítja a nő, aki a történet elmesélésével csak szerette volna felhívni a figyelmet azokra a zsebesekre, akikkel akárki összefuthat. Ő ugyanis úgy érezte, hogy csakis a kizsebeléséről vagy a kirablásáról lehetett szó.

Csak estére jöttem rá, hogy milyen veszélyben voltam, amikor a férjemmel beszélgettem erről. Gondoltam, legalább a környékemen élők tudjanak róla.

Megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot a történtekkel kapcsolatban. Megtudtuk, hogy az említett villamos vonalát érintő kerületekben május 13. hétfő kora délutánig nem érkezett ilyen esethez kapcsolódó feljelentés.

Frissítés: Online cikkünk megjelenésének másnapján az érintett utas lapunknak jelezte: ő nem tett bejelentést a rendőrségen, csak mások figyelmét akarta felhívni a zsebtolvajok új módszerére. 

A rendőrség kérdésünkre válaszolva közölte: "A Budapesti Rendőr-főkapitányság a BKK-val együttműködve rendszeresen tart ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében a frekventált tömegközlekedési eszközökön, a megállóhelyeken, az aluljárókban és a járatok vonalán. Az 1-es villamost legutóbb éppen május 9-én ellenőrizték, összesen 112 embert igazoltattak, jogsértést nem tapasztaltak."

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás