„Úgy tesznek, mintha várnának valakire” – bűnbanda tartja rettegésben az angyalföldieket





Angyalföldi lakosok értékeire pályáznak egy fiatalokból álló bűnbanda tagjai. Az egyik kerületi lakos riadót fújt húsvétkor, mert meglovasították a méregdrága cipőit. A trükkös tolvajbandának fifikás módszerei vannak arra, hogy bejussanak a lakóházakba, ahol aztán visznek mindent, amit csak tudnak.



Megosztás
Szerző: E. R. A.
Létrehozva: 2024.04.02.
tolvaj Angyalföld XIII. kerület panelház

Hónapok óta hallani róla Angyalföldön, hogy kerület-szerte próbálkoznak ismeretlen alakok, hogy bejussanak az ott élők otthonaiba. Ahol a trükkös tolvajbanda sikerrel jár, onnan visznek, amit csak tudnak: legutóbb egy házaspárt figyeltek ki, majd loptak meg.

Tolvajok járják Angyalföldet /
Trükkös tolvajok járják Angyalföldet / Fotó: pexels.com  

„A tolvajok a panelekben garázdálkodnak”

A fiatal D. T. egy éve költözött Angyalföld egyik csendes környékére,  a Gidófalvy Lajos utcába. Egy panelházban él a kedvesével: jó környéknek ismerték a helyet, ahol a madárcsicsergésen túl szinte semmi sem történik. Ezért sem gondolták, hogy egyszer tolvajok miatt kell félteniük a saját dolgaikat – mígnem eljött a húsvét, és meglopták őket. A fiatal nő az egyik kerületi Facebook csoportban panaszolta el és egyúttal figyelmeztette a környéken élőket: vigyázzanak, mert – vélhetően egy tolvajbanda - ügyes trükkökkel jut be a panelházakba.

Nem tudom, hogy valakivel előfordult-e ilyen, de hosszú ideje lopások történnek a lakások folyosóin, főleg a Gidófalvy Lajos utcában. Nemrég elloptak három pár nagyon drága tornacipőt az ajtónkból, kint hagytuk őket. Eddig sosem loptak el semmit onnan!

 – nyomatékosította a legelején a bejegyzésében a nő.

Trükkös módon jutnak be a házakba

A nő férje március végén neszelte meg először, hogy néhány fiatal a panelházak bejáratánál várakozik, akik szerinte ráadásul nem ott lakók voltak. „Régóta olyan emberek járnak erre, akik nem itt élnek és mégis úgy tesznek, mintha várnának valakire. Kifigyelik a belépőkódját a társasházaknak, vagy megvárják, hogy valamelyik tényleges lakó bejöjjön, és követik őket, besurrannak” – árulta el a posztban a nő.

A pár szerint külföldiek – vagy magukat annak álcázó – személyek próbálják meglopni a gyanútlan lakókat. A nő férjéhez is angolul beszéltek.

Azt hittem, hogy itt biztonságban vannak az értékeink, mert egy éve élek itt a párommal, és mindig kint hagyom a cipőmet, soha nem lopták el. Nos, már egy hónapja vagy még annál is több ideje, hogy észrevettem ezt a jelenséget, amit a fiatalok művelnek. Többet nem hagyom kint a dolgainkat a folyosón, az biztos

– fogalmazott a posztjában a nő, arra kérve a többi lakót: figyeljenek jobban, akik szintén a dolgaikat a folyosón hagyják, nehogy ők is pórul járjanak. „Vigyázzatok!”  – zárta szavait D. T.

Tolvajbandák Angyalföldön?

Nem ez az első olyan eset, amikor tolvajbandáról számolt be a Metropol a kerületben, március elején a Lehet térnél, az Alig utca lakói húzták meg a vészcsengőt, mert háromfős csoportok– jellemzően két férfi és egy nő – járják az utcájukat az éj leple alatt, és próbálnak betörni a lakásokba. A helyzet pedig egyre rosszabb: az Alig utca környező utcáiban is többen jelezték, besurranó tolvajok lepték el a környéket.

Kerestük a kerületi rendőrkapitányságot, hogy történt-e bejelentés náluk a Gidófalvy Lajos utcában tapasztalt betörő banda miatt. Amint válaszuk megérkezik cikkünket frissítjük.

 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás