Felfegyverzett betörőbanda tartja rettegésben az angyalföldieket





Hetek óta rettegnek az angyalföldiek, mikor fognak betörni a lakásukba. A környéken élők szerint egy banda ólálkodik az utcákon, akiket többen, többfelé is láttak.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.03.22.
betörő kés kapu lakás Angyalföld

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, hetek óta félve figyelik az angyalföldiek, mikor fognak betörni a lakásukba. A környéken élők szerint egy banda ólálkodik az utcákon, és társasházak kapuját rúgják be. Amikor lefülelik őket, másik csapattagok térnek vissza.

Betörők tartják rettegésben Angyalföldet – Fotó: Pixabay

Ha lemegy a nap a XIII. kerületi Alig utcában, az ott élők szerint veszélyes órák kezdődnek. Az egyik kerületben élő, Zsolt a napokban figyelmeztette a lakókat egy angyalföldi Facebook-csoportban. Arra kérték őket, jól zárjanak minden ajtót, nehogy betörjenek hozzájuk, mint ahogy az két alkalommal egy Alig utcai társasházban meg is történt.

Berúgták a kaput

Az első eset március 5-én történt, épp abban a házban, ahol Zsolt is lakik. A társasházukkal szemben lakó egyik férfi, egy villanyszerelő az ablakából szúrta ki a betörőket. Három zűrös alak – két férfi és egy nő – tört be az Alig utcai lakóépületbe. A szembe szomszédnak egyedül egy idős asszonyhoz volt meg a telefonszáma a társasházukból, ezért rögtön őt riadóztatta. 

Éva néni hallott valami zajt, ekkor ment le a kapuhoz gyalog, a betörők pedig lifttel a harmadikra. Pont elkerülték egymást, szerencsére. A házban élő szomszédjának szólt, hogy menjenek fel, nézzék meg, mi van. Akkor látták, hogy ott ülnek a lépcsőn

– mesélte korábban lapunknak Zsolt. 

„Azt felelték, hogy várnak valakit. Tudták a szomszédaim, hogy hazudnak, ezért elzavarták őket. Pillanatok alatt eltűntek” – folytatta, utalva rá, a kiérkező rendőröknek esélyük sem volt elcsípni őket.

Egy héttel később visszatértek az alakok, ezúttal Zsoltot hívta a szemközti lakó.

„Berúgták a kaput. Lementem, és Éva néni lakásánál voltak. Egyik járkált, a másik kettő pedig a lépcsőn ült. Erélyesen kizavartam őket, aztán értesítettük az egészről a rendőrséget” – emlékezett vissza Zsolt.

Nem ugyanaz a három ember volt, mint korábban, így lehetséges, hogy egy betörőbandáról van szó, mert a történtek után a Hegedűs Gyula utcánál tettek egy kört. A rendőrök is gyanítják, hogy terepszemlére jöttek, melyik lakás ajtaja gyengébb, melyik nem

– vélekedett.

Több helyen történt betörés

Az Alig utca környező utcáiban is többen jelezték, betörők lepték el  a környéket, illetve a Tar utcában is betörők keserítették meg a lakók életét. 

Egy kapucnis és egy bajszos férfi jött be a lépcsőházba, csavarhúzóval és fogóval felszerelkezve. A földszinten próbálták megbütykölni a ház közös áramforrását. Amikor megjelent az egyik lakó, leléptek

– részletezte az egyik lakó.

Pár nappal később szerencsére a rendőrség elkapta a feltételezett tetteseket.

„Már hatodik napja folyamatosan betörések vannak az utcában. Végül 16-án este kihívtuk a rendőröket, mert szemtanúi voltunk annak, ahogy az egyik háznál betörték a kaput. Azonnal riasztottuk a rendőrséget, akik perceken belül megérkeztek, és bilincsben szállították el őket. Az egyik férfinél még kés is volt” – részletezte az egyik szemtanú.





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: "Békét kell teremteni" – Kaposváron folytatódott az országjárás

Orbán Viktor: "Békét kell teremteni" – Kaposváron folytatódott az országjárás

Rémület Budapesten: Felmászott egy ember a Szabadság hídra, azonnal rohantak a tűzoltók

Rémület Budapesten: Felmászott egy ember a Szabadság hídra, azonnal rohantak a tűzoltók

Hatalmas karambol a XVII. kerületben, fel kell darabolni az egyik autóra dőlt fát

Hatalmas karambol a XVII. kerületben, fel kell darabolni az egyik autóra dőlt fát

Németh Szilárd: "Hatalmas a tét, béke vagy háború"

Németh Szilárd: "Hatalmas a tét, béke vagy háború"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás