„Túl jó voltál nekünk” – összetört a közösség, közkedvelt lelkész vesztette életét a keddi horrorbalesetben





A balesetező kocsiban három lelkész utazott. Közülük István nem élte túl a tragédiát, most hívek és diákok százai gyászolják a tanárként is dolgozó lelkipásztort.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.04.12.
Módosítva: 2024.04.12.
lelkipásztor Csíkszereda horrorbaleset gyász lelkész

A horrorbaleset Szentegyháza csíkszeredai kijáratánál történt kedd (április 9.) délután: az úton egy Opel és egy Audi rohant egymásba frontálisan. Az Opelben három csíkszéki református lelkész utazott, akik közül mindannyian megsérültek: a Székelyhon szerint egyikük zúzódásokkal megúszta a brutális balesetet, társát belső vérzéssel és bordatörésekkel vitték kórházba, míg a harmadik utasért a helyszínen folytattak ember feletti harcot a mentősök.

Gyertya gyász halál tragédia
Istvánt százak gyászolják: diákok és barátok. A közkedvelt lelkipásztor pedagógusként dolgozott  – Fotó: Pexels (illusztráció)

A 41 éves lelkész, B. István volt az az áldozat, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett a baleset során, őt már a helyszínen újra kellett éleszteni. Bár ezek után még sikerült őt visszahozni az életbe és kórházba is szállították, végül másnap, szerda reggelre minden küzdelem ellenére elhunyt. Pedig a Madéfalvi Református Missziói Egyházközség lelkipásztoráért hívek százai imádkoztak: 

István igazi, tiszta lelkű ember volt, mindenki szerette. A vallásnak és a hivatásának élt

– mondta Istvánról lapunknak az egyik ismerőse. A férfi tanárként dolgozott egy csíkszeredai iskolában, ugyanis a hit mellett a pedagógia volt a szenvedélye.

Az egyetemen is valláspedagógia szakon végzett, imádott tanítani. Szívből csinálta, amit csinált, szerették a kollégái és a diákjai is. Mindenkivel kedves volt és segítőkész, akár a hitről, akár a tanításról volt szó. Mindig volt egy megnyugtató mosolya

– szögezte le az ismerős. Az intézmény szívszorító posztban köszönt el tanárától.

Túl jó voltál nekünk. Szívünk-lelkünk gyászol. Fényeskedjék Neked az örök világosság, melynek sugarait oly bőven szórtad földi sötétségeink oszlatására

– búcsúzott tőle a csíkszeredai Petőfi Sándor Iskola. 

A közkedvelt lelkészt a napokban helyezik örök nyugalomra, miközben kollégáit, Szilárdot és Gábort jelen pillanatban is kórházban kezelik, egyikük állapota pedig még mindig súlyos. A másik kocsit vezető 33 éves férfi nem sérült meg a balesetben, de a történtek után sokkot kapott és kórházba került. A körülményeket a helyi rendőrség vizsgálja. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás