„Legalább még egyszer ennyit kívánok a Mester Úrnak” – születésnapi köszöntésekkel árasztották el hazánk kedvenc esztergályosát





János bácsi 85 évesen is majd kicsattan az egészségtől, a felesége azonban már nem ilyen szerencsés. Az esztergályost meghatotta a sok születésnapi köszöntés, amivel olvasóink elárasztották.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.03.16.
születésnapi boldog oroszkrém kedvenc köszöntés

Belopta magát az ország szívébe Szécsényi János, aki a napokban 85 éves lett. Hazánk egyik és a XVI. kerület utolsó esztergályosát, aki több mint 65 éve dolgozik szakmájában, a Metropol meglepte egy tortával, amit nagy örömmel fogadott. Ráadásul sikerült is ráéreznünk, milyen édességgel kedveskedjünk az idős szakembernek: mint elárulta, épp az oroszkrém a kedvence, nem kevesebb, mint ötven éve!

Nagyon szépen köszönöm! Majd a századikra is látogassatok meg

– tette hozzá, majd elfújta a gyertyákat és kívánt egyet.

János bácsi kedvence az oroszkrém torta / Fotó: Bánkúti Sándor

„Erőt, egészséget neki!”

Természetesen nem csak mi köszöntöttük fel János bácsit: cikkünk nyomán olvasóink is születésnapi jókívánságokkal árasztották el az idős esztergályos mestert, aki nagyon hálás a sok jó szóért.

Boldog születésnapot, erőt egészséget kívánok!

– írta egy kommentelő, de volt egyedül a János bácsi felé áradó pozitív gondolatokkal.

„Legalább még egyszer ennyit kívánok a Mester Úrnak, erőben és egészségben!” – fogalmazott egy másik melegszívű Metropol olvasó.

Isten éltesse sokáig János bácsit, jó erőben, egészségben!

– summázta röviden és tömören egy hozzászólónk. 

"Erőt, egészséget neki! A mai fiatalok tanuljanak tőle!" – olvasható cikkünk Facebook-posztja alatt.

"Nagyon boldog születésnapot kívánok, valamint jobbulást a feleségének" – üzent valaki nem csak az idős szakembernek, de beteg feleségének is, aki mellett természetesen szint minden percben ott van János bácsi.

Mostanában kevesebb ideje van esztergálni

János bácsi egészsége egyébként még nyolcvan fölött is jól szolgál; egyedül a szürkehályogja miatt kell orvoshoz járnia. A felesége, Judit, azonban sajnos nem ilyen szerencsés, rajta az időskori leépülés jelei mutatkoznak, ápolásra szorul; ezért a mesternek már nincs túl sok ideje esztergálni, mert szinte minden percét a beteg neje mellett kell töltenie. Érthető, hogy születésnapján is egyetlen dolgot kívánt csupán: hogy szeretett felesége meggyógyuljon.

"Minél előbb pénzt akartam keresni”

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan választotta János bácsi az esztergályos szakmát? Mint korábban elárulta, nagyon fiatalon veszítette el édesapját, így neki kellett gondoskodnia a családról, ezért egy szerencsés véletlennek köszönhetően az esztergályos mesterséget tanulta ki.

"Öcsémmel együtt anyám nevelt bennünket, nehéz volt. Én minél előbb pénzt akartam keresni, hogy segítsek az édesanyámon és az öcsémen. Még a többiek moziba jártak meg csajozni, én bújtam a könyveket és tanultam a szakmát" – mesélte.

 





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás