Ennél aranyosabbat ma nem látsz: gyönyörű tojásokat festett Dorci, aki halva született

A 6 éves Dorci imádja a húsvétot. Nem tud járni és beszélni, kézműveskedni azonban nagyon szeret, az anyukája segítségével meglepetéssel készül a locsolkodóknak.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.03.31.
tojásfestés Dorci húsvét

Dorci megható története könnyeket csalt az ország szemébe. A kislány minden nehézsége ellenére hősiesen küzd és szépen fejlődik. Húsvét alkalmából, az anyukája segítségével, meglepetéssel készül a locsolkodóknak.

Dorci büszkén mutatja a kész tojásokat / Fotó: Olvasói

A 6 éves Dorci egy igazi harcos: halva született, nem tud járni és beszélni, mégis életvidám; imád a két bátyjával, Domonkossal és Dénessel játszani. A Somogy vármegyei Barcson élő család mindent megtesz azért, hogy a kislányuk teljes életet élhessen. Az édesanya, Harasztia Judit és férje, Harasztia Attila hosszas gondolkodás után elhatározták, hogy bentlakásos iskolába küldik kislányukat, ahol szakemberek foglalkozhatnak vele.

Dorci tojást fest az anyukájával / Fotó: Olvasói

„Várta a tojásfestést”

Dorci a húsvétot a családjával tölti, boldog, hogy játszhat a testvéreivel. Az anyukájával, Judittal tojást is festettek, amit nagyon élvezett. 

Nagyon szereti a húsvétot, várta a tojásfestést is, de a kedvence a locsolkodás, szereti, amikor meglocsolják

– mondta a Metropolnak Dorci anyukája.

"Döbbent csend volt, amikor megszületett"

Juditnak volt már két fia, amikor harmadszorra is állapotos lett. A harmadik terhessége is problémamentes volt; arra számított, hogy csak bemegy a szülőszobára és komplikáció nélkül megszüli a kislányát. Dorci azonban súlyos oxigénhiányos állapotban, halva született; 20 percig tartott, mire újraélesztették. Jelentős agykárosodást szenvedett. 

„Döbbent csend volt, amikor megszületett, a légy zümmögését is lehetett hallani. Először betették a csap alá, ott az orvos kezén volt Dorci, folyt rá a víz, de meg se moccant és nagyon fehér volt; utána láttam, hogy elkezdték a szívmasszázst” – emlékezett vissza korábban a Ripostnak az anyuka.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás