Hihetetlen módon nyitnak ki autókat tolvajok, a híres szegedi pláza közelében

A károsultak közül többen egy bandára gyanakodnak, akik a távirányító jelét babrálják meg.Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.03.25.
Módosítva: 2024.03.25.
kocsi távirányító rendőrség Szeged parkoló

A Metropol korábban beszámolt róla, hogy az egyik ismert szegedi pláza parkolójában feltörtek egy autót. Az erről szóló poszt hatására többen is jelentkeztek azóta, akikkel hasonló történt.

Egyre több kocsit törnek fel a szegedi Árkád parkolójában.
A károsultak szerint akár egy banda is állhat az események hátterében Fotó: Pexels

Bús Enikő a szegedi Árkád parkolójában hagyta autóját, majd alig egy órára bement a plázába, hogy vásároljon. Amikor visszaért autójához, a kocsi távirányítója valamiért nem működött. Mivel Enikő értékei eltűntek a csomagtartójából és a távirányító sem működött, arra gyanakodott, hogy valaki úgy lophatta el értékeit, hogy klónozta a távirányító elektronikus jelét. Erről egy figyelemfelkeltő posztot is kitett az egyik közösségi oldalra, hogy mással ne fordulhasson elő az, ami vele:

Semmit ne hagyjatok az autótokban, még akkor sem, ha az Árkád zárt, fizetős parkolójában álltok meg egy fél órára!

– figyelmeztette a szegedieket Enikő. Szinte napok sem teltek el, máris többen jelezték Enikőnek, hogy velük is hasonló történt, ráadásul ugyanabban a parkolóban. A vásárlók szerint az utóbbi időszakban már többször előfordult, hogy feltörték az autókat a szegedi Árkád parkolójában, amíg annak tulajdonosa vásárolt.

„Mióta közzétettem a posztomat, legalább 10 károsult keresett meg” – árulta el a Metropolnak Enikő, akinek az összes őt megkereső személy ugyanarról számolt be.

Egyre több bejelentés érkezik, sorra törik fel a szegedi Árkád parkolójában az autókat.
Egyre több bejelentés érkezik, sorra törik fel a szegedi Árkád parkolójában az autókat Fotó: Délmagyar

Nem ismerjük egymást, de egy bosszantó esemény közös károsultjai vagyunk” – írta Enikőnek egyikük, majd folytatta:

A Facebookon értesültem róla, hogy az Ön autóját is feltörték és elvitték az értékeit. Hasonlóan jártam én is, alig egy órát töltöttem a családommal az Árkádban, ami alatt egy csomagot a kocsiba tettem. Akkor még semmi furcsát nem tapasztaltam, másodszorra viszont nem működött a távirányítóm. Még akkor sem gondoltam idegenkezűségre, azt hittem csak elemet kell benne cserélnem.

Kiderült, hogy közel közel százezer forintot elloptak a pénztárcájából – mesélte el Enikőnek az egyik károsult. Míg egy másik arról számolt be neki:

Láttam a posztját, az én kocsim is hasonlóan törték fel, megtettem a feljelentést, de a tettesek még nem kerültek elő

– írta a 2023-ban történtekről egy másik károsult. Enikő elmondása alapján nem ők az egyetlenek, akik ilyen esetről számoltak be neki az utóbbi néhány évből. A károsultak szerint az sem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy egy banda áll a lopások hátterében.

A történtekkel kapcsolatban megkérdeztük a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy az említett ügy kapcsán több bejelentés is érkezett a rendőrségre. „Kollégáink lopás miatt indítottak eljárást” – írták a Metropol kérdésére.

 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás