Aprópénzt kaptak csak: megtámadták unokái a milliomos nagypapa végrendeletét





Az idős férfi okkal nem hagyott több pénzt az unokáira.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.03.05.
hagyaték végrendelet vagyon bíróság

Hihetetlen, de igaz. A milliós vagyonnal rendelkező Frederick Ward családi viszályt robbantott ki, miután 2020-as halála után öt unokájára fejenként mindössze 50 fontot hagyott, miközben a vagyona 950 ezer fontnyi készpénzre és ingóságra rúgott (439 millió forint). A nagypapa azzal indokolta döntését, hogy utolsó éveiben háromszor is kórházban feküdt tüdőbetegségével, de az 5 lányunokája mégsem látogatta meg őt. Így vagyona nagy részét a két, még életben lévő gyermekére hagyta.

levél boríték
Az unokák fejenként csak 50 fontot (23 ezer forintot) láttak a vagyonból (Fotó: Pexels – Képünk illusztráció)

Az öt lányunoka közösen támadta meg a végrendeletet, állításuk szerint ugyanis a vagyon egyharmad részét közöttük kellene testvériesen elosztani, hiszen az ő apjuk is Frederick gyermeke volt, csak korábban elhunyt. Úgy tűnik, hogy bár életében nem foglalkoztak a nagyapával, halála után mindenképpen rá akarják tenni a kezüket a pénzére.

A karma azonban lecsapott rájuk, ugyanis most James Brightwell bíró pontot tett az ügy végére, mondván: Frederick Ward végrendelete teljesen racionális és átgondolt volt. Azt pedig bizonyítékok támasztották alá, hogy az 5 unoka valóban csak korlátozottan találkozott a csalódott nagyapjával.

Egyesek azt az álláspontot képviselik, hogy ha egy idős ember elhalálozik, akkor a hagyatékát egyenlő részben kell az utódaira hagyni. Az a döntés, hogy ezt nem teszi meg valaki, és inkább felosztja az általa választott gyermekei között a hagyatékát, nem számít tiltott dolognak

– mondta el a Metro magazinnak a bíró. Az öt nővér azt állította a bíróságon, hogy a nagynénjük és a nagybátyjuk befolyására változtatta meg a végrendeletét a nagypapa, és ezért zárta ki őket a vagyon jelentős részéből. A bíró szerint azonban nincs bizonyíték rá, hogy ez történt volna. Korábban egyenlő részben osztotta fel a vagyonát Frederick a 3 család között, viszont fia, ifjabb Frederick Ward 2015-ös halála után az unokái ellene fordultak, ezért húzta ki őket az örökségből. Azóta pedig a folyton betegeskedő nyugdíjas milliomost a két életben maradt gyermeke, Susan és Terry ápolta és gondozta, miközben az unokák elköltöztek és csak nagyon ritkán találkoztak a nagyapjukkal.





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás