Orbán Viktor: Az új köztársasági elnök feladata a nemzeti egység helyreállítása





Fontos témák kerültek terítékre: Orbán Viktor a Kossuth rádió vendége volt péntek reggel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.23.
Módosítva: 2024.02.23.
Orbán Viktor államfőjelölt gyermekvédelem Brüsszel

Államfőjelölt, gyermekvédelem, Brüsszel, Ukrajna, Oroszország – fontos témák kerültek terítékre péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, melynek Orbán Viktor miniszterelnök volt a vendége.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a Kossuth rádió vendége volt péntek reggel (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor a beszélgetés kezdetén leszögezte: hosszas egyeztetések zajlottak az államfőjelöltről. A kormányfő közölte, hogy az országnak kijáró tisztelet miatt is megfontolt döntést kell hozni. Végül Sulyok Tamásra esett a választás. Magyarország egy erős ország – tette hozzá.

BPM_20220601 (6)
Orbán Viktor elmondta, hosszas egyeztetések zajlottak az államfőjelöltről. A kormánypártok Sulyok Lászlót jelölik (Fotó: Bach Máté)

Orbán Viktor elmondta, hogy egy kegyelmi döntés miatt alakult ki a mostani helyzet. „A kegyelmi kérvényről az elnök és nem a kormány dönt. Egy olyan kegyelmi ügyben történt döntés, amiben nemet kellett volna mondani” – tette hozzá. Megbomlott a nemzeti egység a kegyelmi döntés miatt, mert egy olyan ügyben született, amiben teljes a társadalmi egyetértés. Nyomatékosította: az új köztársasági elnök feladata a nemzeti egység helyreállítása.

Pedofil bűncselekményekhez kapcsolódó ügyekben nem lehet pardon

„Vizsgálatot rendeltem el, ami minden gyermekvédelmi intézmény vezetőjére kiterjed. Nem dolgozhatnak gyermekek közelében olyanok, akik veszélyt jelentenek rájuk!”

– fogalmazott a kormányfő, aki bejelentette, hogy teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben. Lehetetlen, hogy egy olyan ember, mint a bicskei gyermekotthon vezetője ennyi ideig a helyén maradhatott. Ki kellett volna tűnnie, hogy itt baj van, és ennek oka, hogy nem felelt meg az alkalmassági vizsgálatnak. Itt most rendet kell tenni – tette hozzá.  

Orbán Viktor Brüsszelről: „Azt gondolják, hogy lerendezik a különféle dolgokat, amiket eddig nem sikerült”

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem akar megfelelni a brüsszeli kívánalmaknak a gyermekvédelem ügyében sem. Abból kell kiindulni, mit akarnak a magyarok – tette hozzá. „A gyermekek szexuális nevelése a szülők felelőssége, nem akarunk az intézmények környékén LMBTQ-aktivistákat látni” – mondta a kormányfő. „Brüsszelben kapuzárási pánik van. Azt gondolják, hogy lerendezik a különféle dolgokat, amiket eddig nem sikerült” – mondta a miniszterelnök.

Háború, migráció

Orbán Viktor a migrációról azt mondta, Soros György már 2015-ben megírta a bevándorlási terveit. Most ennek a tervnek a forgatókönyvei valósulnak meg – tette hozzá. A háború kapcsán megjegyezte: a realitások az első pillanattól kezdve egyértelműek voltak, ezért sem akart belemenni Magyarország egy háborúba. „Nincs megoldás a harctéren, mert az oroszokat nem fogja tudni legyőzni Ukrajna, ha a nyugatiak nem vonulnak be az országba” – fogalmazott.

„A nyugat-európai országok már a kezdet kezdetén kijelentették, hogy nem küldenek csapatokat, ezért a kezdetektől tűzszünetre lett volna szükség” – mondta a kormányfő. „Iszonyatos pusztítás zajlik, és Magyarország nevében az erkölcsileg helyes álláspont a realitás elmondása, egy békefolyamatra van szükség” – tette hozzá.

Svéd NATO-csatlakozás: az összes függőben lévő ügyet pénteken lezárják

Orbán Viktor a svédek NATO-csatlakozásáról azt mondta, hogy egy bizalmi építési folyamat zajlott le a svéd kormányfővel. Az összes függőben lévő ügyet pénteken lezárják, így a katonai együttműködés terén is. A svédeknek meg el kell fogadniuk, hogy Magyarország mást képvisel bizonyos értékrendi kérdésekben – tette hozzá. Egyikünk sem akarja megmondani, hogyan éljen a másik. Most katonai szövetséget kötünk – mondta a kormányfő. 

Nézd meg a teljes beszélgetést!

 





 





Ezeket olvastad már?
Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás