Brutális gázrobbanás történt: három ember meghalt, rengeteg a sérült





Egy gázpalackokat szállító teherautó robbant fel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.02.
Nairobi gázrobbanás halottak

Nincsenek szavak: három ember meghalt és kétszáznyolcvanan megsérültek Nairobiban egy csütörtök éjjeli gázrobbanásban – derül ki a helyi hatóságok pénteki tájékoztatásából. Az ország alelnöke a baleset okozóinak felelősségre vonását ígérte.

Három ember életét vesztette a gázrobbanásban Nairobiban (Fotó: Sebastien Nogier – Képünk illusztráció)

Egy gázpalackokat szállító teherautó robbant fel – mondta korábban Isaac Maigua Mwaura kormányszóvivő a Kenya fővárosában történt szörnyűség kapcsán. A detonáció egy folyékony gázt tároló, illegálisan működő telep közelében történt a sűrűn lakott Embakasi városrészben. A robbanást követő tűz sok járművet, boltot és lakóházat megrongált.
A kenyai vöröskereszt mintegy 300 sérültről tud. A szervezet az X-en azt közölte, 271 embert szállítottak kórházakba, 27-et a helyszínen elláttak. Helyszíni beszámolók szerint a környéken sokan a szabad ég alatt töltötték az éjszakát.
Helyiek hanyagsággal vádolták a hatóságokat, amiért nem akadályozták meg az illegális lerakat működtetését a városrészben. Rigathi Gachagua alelnök az X-en azt írta, hogy a baleset okozói „felelni fognak a tetteikért”.

A térségbeli gáz- és kőolajipari cégeket tömörítő Kelet-afrikai Kőolajipari Intézet (PIEA) közleménye szerint az illegális létesítmény tulajdonosa és egyes ügyfelei ellen már 2020-ban eljárás indult és 2023-ban el is ítélték őket, de a tulajdonos tovább működtette az illegális tároló- és töltőüzemet, ahol sem a minimális biztonsági intézkedéseket nem tették meg, sem a törvény által előírt szakképzett dolgozók nem voltak, és ezért történt a katasztrófa.

A szörnyű gázrobbanásról a BBC News Africa tett fel videót a YouTube-ra:

 





 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás