RETRO RÁDIÓ

„A veszteség felfoghatatlan" – segítséget kér az újpesti tömegbalesetben elhunyt édesapa családja

Az egész országot bejárta a január 22-én este történt újpesti tömegkarambol híre, melyben a vétlen sofőr, egy édesapa vesztette életét. Most az elhunyt nevelt fia fordult a nyilvánosság felé, mert nagy bajban vannak: az emberek segítségét kérik.Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2024.01.30.
Módosítva: 2024.01.31.
veszteség család újpesti tömegbaleset kislány

Ahogy arról a Metropol is beszámolt, halálos tömegkarambol történt január 22-én, hétfő este Újpesten, a Rózsa utcában. A balesetben négy autó és egy BKK autóbusz karambolozott: a vétkes sofőr elszökött a helyszínről, míg a vétlen, aki 14 éves kislányával utazott, belehalt sérüléseibe. Bár a vétkes, Mercedest vezető sofőrt pár nap múlva elkapta a rendőrség, az édesapa életét ez már nem adja vissza. Az autóban utazó 14 éves kislány kisebb sérülésekkel megúszta, a család vesztesége azonban hatalmas, pláne, hogy a családfenntartót vesztették el, így most nagy bajban van az újpesti család.

Az édesapa ebben az autóban utazott 14 éves lányával, amikor oldalról beléjük hajtott a vétkes sofőr – Fotó: Olvasói fotó

„Egy kislányt kell felnevelni...”

A fájdalmas gyász mellett azzal, hogy az édesapa elhunyt, az anyagi gondok a család nyakába szakadtak és nem látnak kiutat a problémából. Az édesapa nevelt fia fordult most a nyilvánosság felé és tette közzé segítségkérő posztjukat.

A gyász és a veszteség felfoghatatlan, de sajnos itt még nincs vége a megpróbáltatásainknak

– írja a fiúgyermek az adományozásra létrehozott oldalukon

„A szerencsétlenség duplán sújt minket. Nemcsak személyes fájdalmunk feldolgozásáról van szó, nevelőapám ugyanis családfenntartóként dolgozott a lakásukon lévő súlyos hitel törlesztéséért – tragikus halálával ennek lehetősége most egyik pillanatról a másikra megszűnt, rendkívül nehéz helyzetbe hozva a családunkat” – részletezi Hujbert Ádám. 

Most arra kérünk titeket, rajtatok keresztül pedig a segítőkész ismerőseiteket, hogy kisebb vagy nagyobb összeggel támogassátok az apa nélkül maradt családomat. Egy kislányt kell felnevelni, a nagyobb összegű, még futó lakáshitelt törleszteni, és ez erőnkön felüli feladat. De veletek, együtt sikerülhet

– fejti ki a fiatal, aki hangsúlyozza, hogy az adományokat közvetlenül a lakáshitel törlesztésére fordítják majd. 

„Minden egyes pénzösszeg, akármilyen kicsi is, hatalmas pluszt jelent a családunknak, hogy túljussunk ezen a nehéz időszakon, és újra talpra állhassunk” – zárta gondolatait a gyászoló gyermek, bízva az emberek segítségében. 

Hiába küzdöttek a mentősök az édesapa életéért, a helyszínen életét vesztette – Fotó: Zsenitzs Gyula

Egész Újpestet megrázta a szörnyű tragédia

Egy szemtanú szerint a baleset után a járókelők húzták ki a 14 éves kislányt a roncsok közül, az édesapát azonban a katasztrófavédelem munkatársainak kellett kivágnia a járműből. Az édesapa életéért a mentősök küzdöttek, azonnal megkezdték az újraélesztést, de sajnálatos módon a helyszínen életét vesztette.

A baleset után pár perccel, szinte közvetlenül a busz mögött jött Gabriella autóval, amikor látta, hogy nagy a baj.

Láttam, hogy jön egy hölgy fekete kabátban. Szerintem ő lehetett az anyuka. A kislányt pont akkor tolták a mentőhöz, tudott beszélni, szólította az anyukáját. A hölgy pedig szaladt, kiabálva, hogy »hol a férjem, hol a férjem?« Szörnyű volt ezt végignézni, együtt gyászolunk velük, nagyon sajnáljuk őket, aludni sem bírtunk az eset után

– idézte fel Gabriella, aki szerint az egész környéket megrázta az eset, volt olyan is, aki mécsest gyújtott a gyászoló családért és az elhunyt édesapáért. A családnak most szüksége is van az együttérzésre és a támogatásra, hogy átvészeljék ezt a nehéz időszakot. A családot a fenti posztban közzétett számlaszámon és az adománygyűjtő oldalukra való utalással lehet támogatni. 

 

Ezeket olvastad már?
Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás