Fontos bejelentéseket tett Gulyás Gergely 2024 első Kormányinfóján





A témák között Brüsszel, tanárbéremelés és a nemzeti konzultáció is szerepel.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.01.18.
Módosítva: 2024.01.18.
kormányinfó Gulyás Gergely Szentkirályi Alexandra

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter január 18-án Kormányinfót tartott Budapesten. Számos fontos téma szóba került.

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett az év első Kormányinfóján Fotó: Origo

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője elsőként arról beszélt, hogy január 17-én, szerdán az idei első ülésén tárgyalt a kormány. A kormány a tavaly év végén létrejött uniós megállapodás értelmében elérte azt, hogy az uniós források folyamatosan érkezzenek – tette hozzá.
„Világos képet kapott mindenki a helyzetről a tegnapi EP-vita kapcsán, mert egyrészt az EB elismerte a magyar lépéseket, másrészt a további kifizetéseket az LMBTQ-ügyektől és a migrációs ügyektől tette függővé. Ebben a két ügyben egyértelműen állást foglaltak a magyar választók”
– emlékeztetett Gulyás Gergely. A politikus hozzátette: Magyarország nem kíván migránsokat befogadni, és erről népszavazás is volt. Továbbá a magyar választók a gyermekvédelmi népszavazáson is kiálltak az LMBTQ-propaganda ellen

„Olyan ügyekben, amelyekben az emberek világos véleményt mondtak, ott nem fog változtatni a kormány az álláspontján” – nyomatékosította Gulyás Gergely, aki  szerint nem fogják sem az LMBTQ-propaganda, sem a migrációs ügyben feladni az álláspontjukat. 

Tanárbéremelést kontra baloldal

„A magyar baloldal ma sem adta fel azt a reményét, hogy a tanárbéremelést megakadályozza. Ez világosan kiderült a tegnapi vita során” – közölte Gulyás Gergely. Megjegyezte: a tanárbéremeléseket nem sikerült megakadályozni a baloldalnak. Az EU-ból érkező pénzek nem ajándékok, és ezek a mi pénzeink – tette hozzá.

2026-ban pedig 880 ezer forint lehet a tanárok átlagbére

„2030-ig vállaltuk, hogy a diplomások átlagbérének 80 százalékára emelik a tanári béreket, és mindez 6000 milliárd forintba kerül, amiből 700 milliárddal járul hozzá az EU. 32,2 százalékkal emelkedik a tanárok bére februártól” – jelentette be Gulyás Gergely. 672 ezer forint lesz az idei tanári átlagfizetés, míg 2025-ben 812 ezer forint lesz az átlag  – ismertette a miniszter. 2026-ban pedig 880 ezer forint lehet a tanárok átlagbére.
Újságírói kérdésre válaszolva közölte a miniszter: a tanári szakszervezetek voltak a legfőbb ellenzői a tanári béremeléseknek.

Nő a szakápolók bére

Az államigazgatásban dolgozók esetében sikerült jelentős dolgokat elérni az elmúlt időszakban. Az orvosbérek 37 százaléka lesz a szakápolói bérek szintje, így a szakápolók bére 20 százalékkal emelkedik márciustól – jelentette be a miniszter. Gulyás Gergely ismertette, hogy átlagban 79 500 forinttal nőtt a rendvédelmi dolgozók bére januártól. A katonáknál 11 százalékos béremelés volt januártól, és a családtámogatások mértéke is nőtt.  

Szentkirályi Alexanda kormányszóvivő az éjfélkor lejárt határidő után elmondta: 1 518 455-en vettek részt a nemzeti konzultációban Fotó: Facebook

Több mint 1,5 millióan vettek részt a nemzeti konzultációban

„A nemzeti konzultáció véget ért, és megköszönjük mindenkinek, aki részt vett, 
1 518 455 személy vett részt a konzultációban” – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.  





 





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás