Heti top 5: Özönlenek a csomagok Zoltánnak és 11 éves kutyusának, Hanni súlyos betegséggel küzd





Összegyűjtöttük az öt legolvasottabb cikkünket a héten. Az emberi sorsok és a parkolás érdekelte a legjobban az olvasóinkat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.03.
család élet betegség diagnózis

Ezreket hatott meg Orsós Zoltán és 11 éves kutyája, Letti története. Zoltán évek óta kettesben tölti az ünnepeket kutyusával, nagy nélkülözésben, azonban nem adja fel a reményt, hogy a karácsonyi csoda őt is eléri. Az emberek Zoltán mellé álltak, és cikkünk óta sorra halmozzák el segítséggel és ajándékcsomagokkal.

Letti rengeteg adományt kap – Olvasói fotó

A XVIII. kerületi DK-s polgármester olyan ideiglenes lakásba költöztette a bérlőket, amelyek lakhatásra alkalmatlanok. Négy évig semmit nem csinált a párbeszédes Petrovai László bérlakásállományért felelős alpolgármester az előző, fideszes városvezetés által 2019-ben, a kormányzattól elnyert szociálislakás-felújítási támogatással. Most nyáron azonban leesett a tantusz, hogy 2023. december végéig fel kell újítani az Üllői út 317. szám alatt lévő bérházat, különben elúszik a pénz. Szeptemberben értesítették az épületben élő 12 családot, hogy megkezdik a felújítást úgy, hogy közben ők ott élnek. Itt kezdődött a bérlők, köztük három család tragikus kálváriája, mert ez nyilvánvaló módon nem működött... 

Zsuzsi férjével, két kiskorú gyerekkel és egy kis kutyával kényszerült beköltözni ebbe a bérlakásba a Havannán – Fotó: Vaskó Tamás

Niki egy igazi életvidám, jó kedélyű lány volt, aki a „család bohóca” és támasza volt. Élte a fiatalok szokásos életét, minden buliban benne volt, utazgatni szeretett volna, családot és gyerekeket tervezett, ahogy mindenki más. Aztán jött a fájdalom és a diagnózis: a most 24 éves lánynak májdaganata van. Niki felkeresett egy májsebészt, aki addig húzta a dolgokat, míg a fiatal lányt már nem műthették meg és implantációt sem kaphatott. Az orvosok úgy vélték, hogy jóindulatú a daganata, így FNH-ra, azaz focalis nodularis hyperplasiára kezelték, később kiderült, hogy tévesen. Niki májában valójában rosszindulatú volt a daganat, ami áttétet képzett idővel a rossz diagnózis miatt. 

Nikit félrediagnosztizálták – Fotó: Pixabay

Hanni még kétéves sem volt, amikor egy súlyos betegséggel, a leukémiával kellett szembenéznie. A mindig mosolygós, örökmozgó kislány és családja idilli élete percek alatt pokollá változott. 

Olvasói fotó

Három baloldali vezetésű kerületben és egy hegyvidéki ingatlannál is drágul a parkolás, ha ma a Fővárosi Közgyűlés megszavazza. A javaslatot a főpolgármester nyújtotta be, a kerületi önkormányzatok kérték a változtatást. IDE kattintva megtudhatod, mely kerületeket érinti.

Parkolóhelyet vadászni idegőrlő feladat – Fotó: Metropol

 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás