Háztűz Szegeden: hétéves hős kislány mentette meg édesanyja és húga életét





A kis Eliza a szomszédokhoz rohant ájult anyukája mellől. Ők és egy hős rendőr mentette meg az édesanya életét.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2023.12.27.
tűz Szeged füst hős életmentés

Nem mindennapi életmentés zajlott karácsonykor Szegeden, a Szamos utcában: a hős életmentők egyike nem más volt, mint egy hétéves kislány. Lapunk megtudta, hogy a kis Eliza anyukájával, kétéves húgocskájával és kutyájukkal él a hatodik emeleti lakásban, ahol a késő esti órákban csaptak fel a lángok.

A kis Eliza kitipegett a füsttengerből, és segítséget kért ájult édesanyjához és kishúgához – Képünk illusztráció (Fotó: Pexels)

A füst rövid időn belül már sűrűn gomolygott a lakásban, ám Eliza ekkor elképesztő lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot: kitipegett a füstrengetegből, majd anyukája felettük lakó barátnőjéhez, egy kétgyermekes családanyához kopogtatott be, és tőle kért segítséget.

A Szeged 365 azt írja, hogy az asszony azonnal cselekedett: először bebugyolálta és alaposan megitatta a bátor kislányt, majd egy arcára tekert vizes törölközővel lerohant bajba jutott barátnőjéhez. A lakásba ekkor már látni sem lehetett a füsttől, Eliza anyukája pedig ájultan feküdt az ágyon. Az asszonyt felébreszteni sem lehetett: akárhogyan próbálták, nem tért magához. Így az elszánt szomszédnő az ablakok kinyitása és a gáz elzárása után azonnal a gyerekszobába rohant, hogy kinyissa az ottani ablakot is, a füsttől ugyanis nem látta a kis Szelinát sem. Szerencsére a gyermek eszméleténél volt, így az életmentő családanya először őt menekítette ki, majd azonnal visszarohant, hogy barátnőjén is segítsen. 

Az asszony vélhetően súlyos füstmérgezést szenvedett, őt végül a párja és egy oda rohanó hős rendőr segítségével sikerült kivinniük a lakásból. Időben, a sütő ugyanis ekkor már lángokban állt belülről. A felmentő  sereg a kutyusról sem feledkezett meg, az ebért is visszarohantak és kihozták a házból, így végül mindenkit sikerült időben kimenekíteni. 

A lakók is időben kijutottak, a tűzoltók pedig hamarosan eloltották a lángokat, míg a mentősök az édesanyát és a rendőrt füstmérgezéssel szállították kórházba.

Lapunk elérte az életmentő szomszédasszonyt, aki elmondta: egyelőre nem tud beszélni a történtekről, igyekszik feldolgozni a traumát, amihez idő kell, hiszen őket is megviselték a történtek. 





 





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás