RETRO RÁDIÓ

„Megkergettek, menekültünk előlük” – rettegésben élnek Hegyvidék lakói

A gyerekek már nem mernek hazamenni a buszmegállóból, a felnőttek pedig kutyát is csak fejlámpával sétáltatnak Hegyvidéken a vaddisznók miatt. A félelem nem alaptalan, ugyanis előfordult, hogy a vadak valakit felkergettek egy kerítésre, mást pedig üldözőbe vettek...Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2023.11.21.
Módosítva: 2023.11.21.
vaddisznó Hegyvidéken kert társasház rettegés

Már a saját kertjükbe se mernek kimenni a XII. kerületben élők, ugyanis azokat elfoglalták a vaddisznók. Beássák magukat a kertek alatt, széttúrják a földet és megrágnak mindent. Megrémítik a kutyákat, de az embernek is képesek nekimenni. P. Mónikáék pontosan így jártak, őket az utcán, kutyasétáltatás közben kergették meg a vaddisznók, férjét pedig felzavarták egy kerítésre. 
 

A kert bokrai alatt tanyát vertek a vaddisznók – Olvasói fotó

Tavasszal kezdődött ez az őrület, akkor költöztek le a vaddisznók a Diana, Lóránt, Óra, Tündér utcába

– kezdte lapunknak Mónika. „Akkor körülbelül 6 nagy és 13 pici malac. Most esténként simán meg lehet őket találni sötétedés után, ha a Jókai iskolától a Felhő utcán át a Gyöngyvirágba lesétálunk. Elhagyatott telkeken, ingatlanok kertjében laknak. Persze aranyosak, de azért volt már összetűzésünk velük.” 

A fiatal nő szerint azok az emberek, akik kutya nélkül sétálnak, lehet, hogy észre se veszik a vadakat. 

„Általában békésen fekszenek valakinek a kertjében, de aki kutyával megy, az legyen óvatosan, mert ilyenkor kiugranak a helyükről, és megkergetik a kutyasétáltatót! Velünk is ez történt. Két kutyával mentünk, a zajra a nagy kutyám felfigyelt, és beugrott felkutatni annak forrását az avarba. Erre megijedtek a vaddisznók, és kiugrottak a kertből… Rohantunk előlük, nagyon félelmetes volt. Nem futottak sokáig, csak elkergettek minket, de amikor már érezték, hogy biztonságban vannak, megálltak. Tavasszal a férjemet kergette fel az anyakoca egy kerítésre. Kocsival kellett érte mennem. Akkor nagyon nevettem rajta, de azért amikor nekem kellett szembenéznem a vaddisznókkal, az már nem volt annyira vicces.”

A kutyáknak is nekimennek, ha kiengedik őket az udvarra – Olvasói fotó

Volt olyan, akit a szomszédja mentett meg a vaddisznóktól

„Nagyon sok idős, gyerek fél kimenni sötétedés után. Már én is csak a férjemmel, fejlámpával és nagykabátban indulok útnak. Ami mindig beválik, az az, hogy rávilágítunk a lámpával, majd a kabáttal suhintunk egyet, attól megfordulnak és elmennek… Van egy társasház itt, ahol a kertet teljesen feltúrták, nagy kárt okozva ezzel. Illetve két hete egy sétáló az iskola focipályájára szorult be, telefonon kért segítséget, hogy valaki jöjjön elüldözni a vadakat, mert nem mer kijönni. Neki a szomszédja segített.”
 A Metropol egy másik helyi lakóval, O. Nikolettával is beszélt. A fiatal nőnek sikerült videóra vennie a vaddisznókat. 

Sajnos a kertekbe is beássák magukat a kerítés alatt

– kezdte. „Velünk az történt, hogy reggel kiengedtük a kutyusunkat és rátámadtak. Lassan nem merünk kimenni az utcára. A gyerekek nem mernek a buszmegállótól hazajönni. Tenni kellene valamit ezzel a problémával!”

Az említett  videót a vaddisznókról itt tudod megnézni: 
 


 


 


 

 

Ezeket olvastad már?
Anya az ilyen? Aszfaltba verte 3 éves fia fejét, meghalt az ártatlan gyermek

Anya az ilyen? Aszfaltba verte 3 éves fia fejét, meghalt az ártatlan gyermek

Iszonyú vérontás: így kerülte el a bíróságot a kisgyermekes család hóhérja

Iszonyú vérontás: így kerülte el a bíróságot a kisgyermekes család hóhérja

„Vér borított mindent” – Gyalogos lábán hajtott át a busz Csepelen

„Vér borított mindent” – Gyalogos lábán hajtott át a busz Csepelen

„Már csak egy barátnőre vágyom” – Fél a metróban, de nyitott a szerelemre a transzplantált TikTok-sztár

„Már csak egy barátnőre vágyom” – Fél a metróban, de nyitott a szerelemre a transzplantált TikTok-sztár

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás