Megdöbbentő videót kaptunk: kilenc éhes vaddisznó baktat Budapest utcáin





Újabb vaddisznó bukkant fel Budapest III. kerületében. Most azonban kismalacait sem hagyta otthon, az erdőben.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.07.26.
Módosítva: 2023.07.29.
vaddisznó kismalac Óbuda Budapest

A vadállatok élettere az elmúlt évtizedekben nagyon lecsökkent az emberek tevékenységének köszönhetően, ezért egyre egyre gyakrabban előfordult, hogy a rókák, vaddisznók vagy akár még a szarvasok is bemerészkednek a lakott területekre. Ezek a példányok már megszokták az ember közelségét, és nem ijednek meg attól, hogy akár a fővárosban keressenek élelmet maguknak.

Egy vaddisznó kismalacaival lófrál Óbudán Fotó: Pixabay

Újabb vaddisznót kaptak lencsevégre Budapest III. kerületében. Most viszont nem egyedül kóborolt az állat a nagyváros utcáin, hanem 8 kismalac is mellé szegődött. A kocát és malacait egy sofőr lencsevégre kapta, amint éppen a Józsefhegyi és a Mező utca sarkán menetelnek. Láthatóan egyáltalán nem zavartatják magukat és az autó fényszórójától sem riadnak vissza.

Nem ez az első eset, hogy vad tévedt Óbudára

Áprilisban egy apa és fia épp sétálni indult a III. kerület határában lévő erdőbe kutyájukkal, Daisyvel. Még a lakott területhez közel jártak, amikor megjelent két kifejlett vaddisznó számos kismalaccal, és megindultak a fiú felé. A kutya ekkor gazdája védelmére kelt. 

„A fiam próbált egy bottal hadonászni feléjük, amitől kicsit megtántorodtak, Daisy pedig a védelmére kelt, kitépve a pórázt a fiam kezéből. Mivel a kutya körülbelül négy méterre volt engedve a támadáskor, így egyértelműen látszott, hogy a disznók a fiamat támadták, nem a kutyát” – árulta el a megdöbbentő eset részleteit Endre.

Daisy annyira védte a fiamat, hogy a vaddisznók a támadásban felhasították a jobb hátsó lába melletti lágyrészt. Belső vérzése nem lett, és hála istennek a belső szervei sem sérültek. A szemfogai viszont kilazultak, mert valószínűleg miközben védett minket, ráfoghatott az egyik disznó agyarára

– mesélte Endre, aki azonnal állatorvosi ügyeletre vitte fiával a kutyát, miután a vaddisznókat sikerült elkergetniük.

Megkerestük a Pilisi Parkerdő Zrt.-ét, hogy mit tegyünk, ha esetleg vaddisznóval találkoznánk.

A vaddisznó alapvetően kerüli az embert, de akár veszélyes is lehet. Nagyon fontos, hogy semmiképpen ne próbáljunk az állat közelébe kerülni! Csapjunk zajt, adjuk meg a vaddisznónak a menekülés lehetőségét, ne álljunk az útjába, próbáljunk meg eltávolodni tőle. Soha ne szorítsuk be olyan helyre, ahonnan csak akkor tud kijutni, ha szembefordul velünk. A kanok a párzási időszakban lehetnek veszélyesek, a kocák pedig akkor, amikor a kis csíkos hátú malacokat védelmezik. A sebesült vaddisznó szintén agresszív lehet

– tájékoztatta lapunkat Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő szóvivője. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás