Heti top 5: embercsempész bandák próbálnak betörni Magyarországra, leállt a közlekedés Budapesten





Összegyűjtöttük a heti legolvasottabb cikkeinket. A legtöbb embert a hazánkat fenyegető fegyveres embercsempész bandák érdekelték, de sokan kattintottak a hatalmas közlekedési dugóról szóló hírünkre is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.05.
Metropol Magyarország közlekedés embercsempész

A közösségi médiában is egyre aktívabb az a két felfegyverzett embercsempész banda, amelyik hónapok óta Magyarország déli határán szervezi, kézben tartja az illegális migrációt. A Metropol a Facebook- és TikTok-csatornák tevékenységét figyelve újabb információkhoz jutott. Nem az afganisztáni tálibok által létrehozott, géppisztolyokkal és kézigránátokkal felfegyverzett 313-as rohamosztag az egyetlen, amelyik át akar jutni Magyarország területére. Van egy vetélytársuk, a 400/ 59 néven futó, szintén géppisztolyokkal és kézigránátokkal felfegyverzett osztag. Ezt is elsősorban afgánok irányítják, de ők nem a tálibokhoz, hanem különböző bűnözői körökhöz köthetők. 

A 400/ 59-es banda bázisa egy elhagyott őrtorony a szerb–magyar határ közelében. Fotó: TikTok

Az Árpád hídig állt a dugó a 11-es főúton egy Szentendrén lerobbant busz miatt hétfőn. Az arra járók már reggel 9 óra körül is látták a külső sávban veszteglő járművet és remélték, hogy délutánra elvontatják. A lerobbant busz azonban körülbelül éjjel 11-ig akadályozta a forgalmat, ezzel hatalmas forgalmi dugót generálva a főúton, rengeteg ingázó hazaútját keserítve meg.

Az éjjeli órákban vontatták végül el a román rendszámú buszt. Fotó: Szentendre Blogol

Romokban a IX. kerület, számos bérház életveszélyes állapotban van. Baranyi Krisztina polgármester ígérete ellenére sem folytatja a rehabilitációt. Földváry, Gát vagy Drégely utca, Üllői és Haller út – a többi között ezekben az utcákban járt a Metropol, miután kiderült: élet- vagy balesetveszélyes körülmények között él bérházakban több tucat család. 

„Úgy, ahogy van, ez egy agyrém! A zöld főpolgármester az Aranyhegyi-patakot gyakorlatilag az elejétől a végéig körbebetonozta!” – mondták a Metropolnak a Római-parton élők, akiknél kiverte a biztosítékot Karácsony Gergely épített betongátja. A főváros ugyanis most zárta le azt az EU-s forrásból finanszírozott  projektet, aminek keretében 5-6 kilométeres gátat épített az Aranyhegyi-patak mentén 6 milliárd forintból. Ezt a megépített gátat pedig tovább akarják építeni a Királyok útja–Nánási út mentén, ami azt jelenti: 70 hektárnyi beépített terület, 2 ezer ember és ingóságaik maradnak védtelenek az árvizekkel szemben…

A helyiek által létrehozott érdekvédelmi egyesületek szerint a védelmet csakis a Duna partjára szabad kiépíteni, ahol ennek helye van. A vonatkozó jogszabályok is így rendelkeznek. Fotó: SZL

Szin János, a medvepásztor több évtizeden keresztül fényűzésben élt, ám ma semmi pénzért nem cserélne fiatalkori énjével. A férfi életét sorscsapások egész sora követte, ami a gondolkodásmódjára is komoly hatást gyakorolt.

Jelenleg ott vagyok, ahol mindig is szerettem volna lenni, és az vagyok, aki mindig is lenni akartam, de új álmaim is vannak

 — fejtette ki a Metropolnak János.

János szinte eggyé válik a természettel. Fotó: Benjamin Munoz Barbera

 





 





Ezeket olvastad már?
Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás