Egy éjjelen át sütött az ország kedvenc roma pékje, Galamb Alex, megkeresztelték a gyermekeit





Megkeresztelték az ország kedvenc roma pékjének gyermekeit. Galamb Alex szerint ez nem csupán egy népszokás miatt fontos, hanem azért is, mert a szentség által Vanessza, Szelim és Ezel az egyház tagjaivá válnak.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2023.11.25.
keresztelő siker Galamb Alex roma pék

Galamb Alex a pandémia idején vált országosan ismertté. A Hernádnémetiben lakó pék úgy döntött, hogy nem hagyja a településen élő gyerekeket kallódni, ezért a saját házában sütőszakkört szervezett nekik. Ebben még az sem akadályozta meg, hogy az ingatlanba akkor még a víz nem volt bevezetve. Ez a környéken nem ritkaság, Alex otthona azonban az eltelt néhány évben rengeteget fejlődött. Úgy véli, ezzel is motivációt adhat a kis mentoráltjainak, hiszen a saját szemükkel is láthatják, hogy igenis, a kitartó munka meghozza gyümölcsét. Alex programját cégek és magánszemélyek is támogatják, ennek köszönhetően ma már saját fürdőszobája is van.

Alex maga sütötte a finomságokat.  Fotó: Markovics Gábor

Alexet rengeteg helyre hívják, hogy motivációs előadásokat tartson nehéz sorsú gyerekek számára. Mindig elmeséli, hogy régen az angolvécét sem ismerte és mosdatlanul járt, ezért kiközösítették.

Hogy igazán őszinte legyek, meg tudom érteni az egykori osztálytársaimat, mert valóban büdös voltam. Az édesapám még egészen pici koromban meghalt, az édesanyám pedig depresszióba esett, és képtelen volt rólam és a testvéreimről gondoskodni. Ezért döntöttem úgy, hogy bekéredzkedem a miskolci gyermekvárosba, ahol végül szakmát is tanulhattam. Így lettem pék, de nem értem be ennyivel. Most egyetemre járok tanítói szakon

 – mondta a családapa a Metropolnak.

Három gyermeket kereszteltek egyszerre.  Fotó: MG

Az ismert pék néhány évvel ezelőtt megismerkedett egy kedves, szelíd nővel. Mónikának akkor már volt egy kislánya, Vanessza, aktit Alex ma sajátjaként nevel. Az asszony még két közös fiúval is megajándékozta, így most öten alkotnak egy családot. De velük él a férfi édesanyja is.

Mindent megbocsátottam anyunak, hiszen ez a keresztény meggyőződésem élete. Amit édesanyaként nem sikerült megtennie, most megteheti nagyszülőként 

– mosolygott a férfi, aki a Ripost szerkesztőségét egy fontos családi ünnepre is meghívta. A múlt vasárnap keresztelték ugyanis a három gyermeket egyszerre. Vanessza, Szelim és Ezel így már a katolikus egyház tagjai.

A szertartást Nagy Krisztián plébániai kormányzó vezette.

"Isten három báránykája nem csak a földi életre született, néhány évvel, illetve hónappal ezelőtt, hanem az örök életre. A keresztség ajándéka, hogy a Szentlélek temploma és Mennyország örökösei leszünk általa" – mondta a katolikus pap.

A szertartás után Alex a házában megvendégelte a közvetlen rokonságát, és természetesen a maga által sütött tortával, képviselőfánkkal, és pogácsával lepte meg őket.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás