Heti Top5: pesterzsébeti diáktragédia, ágyékon rúgtak egy biztonsági őrt és zaklató férfi tartja rettegésben a XIII. kerületi lányokat





Összegyűjtöttük a hét legolvasottabb cikkeit!



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2023.10.15.
Módosítva: 2023.10.15.
biztonsági őr tragédia Lola tahi út Metropol

Egyik napról a másikra változott meg egy háromgyerekes család élete, amikor az akkor nyolc hónapos Lolánál rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. A kislány kálváriája júniusban kezdődött. Szülei ekkor vették észre, hogy egyre nehezebben mozog és fájdalmai vannak. A pici lány hányás, hasmenés és fogyás miatt került kórházba, ahol az ultrahang- és MR-vizsgálatok megállapították, hogy daganat okozza a tüneteket, ami nyomni kezdte a gerincvelőt. 

A betegség miatt anyagi kereteik megcsappantak. Egy keresetből nagyon nehéz fenntartani egy ötfős családot, főleg a gyógykezelések miatti extra költségekkel. A család rendezett körülmények között él, de Lola betegsége miatt speciális átalakításokat kell elvégezni az otthonukon, a higiénés körülmények megteremtése miatt. A család költségeit még az is növeli, hogy minden nap Debrecenbe kell vinni a kislányt kezelésre, és a gyógyulásához szükséges eszközök is nagyon drágák.

Fél éve táppénzen vagyok, feleségem a gyerekekkel van otthon. Így nagyon szűkösek az anyagi kereteink. De mindent megteszünk kislányunk gyógyulásáért, és, hogy tudja majd használni a végtagjait

– reménykedik az édesapa.

A 8 hónapos Lola szülei lesújtó diagnózist kaptak kislányukról Fotó: Olvasói 

A Metropol információi szerint egy gyógyszerész hibája miatt kórházba kellett szállítani egy 2 hónapos kisbabát Baranya vármegyében. A patikus ugyanis rossz mennyiségben adta ki a gyógyszert a beteg kisbaba édesanyjának. A gyermek rosszul lett, kórházba kellett szállítani. A gyógyszerész elismerte a tévedését. A család barátja kért segítséget a fiatal édesanyának és kisbabájának

Szeretnénk segítséget kérni egy 2 hónapos beteg pici babának. A kicsi súlyos szívbeteg, ami miatt gyógyszert írtak fel neki. 2 milligramm szerepelt a szerből recepten, de a patikus 4 milligrammot adott nekik. Az elején nem lehetett észre venni, hogy rosszul van a kisfiú, de aztán hamar beütött a baj

– írta. „Kórházba kellett szállítani. A gyógyszerész felhívta az anyukát, hogy elnézték a receptet és véletlen 2 mg-os helyett 4 mg-ot adtak ki. Kártérítést ajánlottak fel a családnak, 50 ezer forint értékben. A szülők nagyon idegesek voltak, hiszen óriási félreértés történt, és az amúgy is beteges pici baba életveszélybe került. A kórházba utána kellett járni, hogy mi történt. Megviselte a gyermek szüleit, hiszen csak a szerencsén múlott, hogy a kicsi nem halt meg”tette hozzá.

Ezt a gyógyszert írta fel a patikus  Fotó: Facebook

Az egyik budapesti pláza biztonsági őrét megrúgta egy nyolcéves kisfiú, miközben vele szemben intézkedett. Az más kérdés, hogy az őrnek nem volt igaza, a gyerek nem lopott. Gábornak három nappal ezelőtt gyanús lett egy nyolcéves kisfiú, aki szerinte túl gyorsan iszkolt ki az egyik üzletből. A tapasztalt biztonsági őr azonnal intézkedni kezdett.

A gyermeket a falhoz nyomtam, majd megkérdeztem, mit lopott. Azt mondta, semmit és követelte, hogy engedjem el. Megkértem volna, hogy pakolja ki a zsebeit, de kihasználta a pillanatot, amikor éppen terpeszben álltam, és a lábfejével teljes erőből tökön rúgott

– mondta el a Metropolnak Gábor, aki annak ellenére vállalta a beszélgetést, hogy mélységesen szégyelli magát.

„A rúgás után hirtelen csillagokat láttam és azt sem tudtam hirtelen, hogy hol vagyok. Elvörösödött fejjel leültem egy padra. Eszembe sem jutott az eredményt szemügyre venni, de elviselhetetlen fájdalmat éreztem” – elevenítette fel az eseményeket Gábor.

A konfliktus hírére hamarosan a helyszínre érkezett a férfi főnöke. Megállapította, hogy az intézkedés túlkapás volt, és megdicsérte a gyereket, mondván, tökéletesen kezelte a szituációt. Én kaptam egy fegyelmit, de egyelőre nem rúgtak ki – mesélte a biztonsági őr. 

Gábor néhány napig otthon tartózkodik kényszerpihenőn Fotó: Pixabay (Illusztáció)

Egy erősen ittas férfi hozta rá a frászt a napokban két fiatal lányra a XIII. kerületben, a Tahi úti parkban, hosszan követte őket. A környéken élők szerint ez mindennapos jelenség arrafelé. 

Múlt szombaton Bianka a nővérével vitte le a kutyákat sétálni. Fél hétkor, még világos volt mikor hazafelé indultak. 

A Jász utca és Tahi út kereszteződésben a játszótér melletti kis parkban ült a három 50-60 év körüli férfi és iszogatott. A nővéremmel épp haza indultunk, mikor hátra néztem és láttam, hogy az egyik férfi utánunk fut. Észrevette, hogy mi megláttuk, beugrott a bokorba. Nagyon ijesztő volt mert kiszolgáltatottnak éreztük magunkat

– emlékszik vissza Bianka az ominózus estére.

Nem történt komolyabb baj, mert szerencséjükre ott volt két fiatal srác, akitől segítséget tudtak kérni, így az ittas zaklató lemaradt és visszament a társaihoz a padhoz.

Itt, a Tahi úti parkban történt az incidens  Fotó: Olvasói

A tragédia másnapján is szomorú tekintettel haladnak el a gyalogosok az előtt a pesterzsébeti iskola előtt, ahol kedden reggel leírhatatlan szörnyűség történt. Mint azt a Metropol is megírta, az iskola harmadikos diákja, a 9 éves R. Richárd éppen anyukájával sétált az iskolába aznap. 

Már a bejáratnál voltak, és éppen a kapun léptek volna be az udvarra, azonban az ott manőverező teherkocsi abban a pillanatban a kerítésének ütközött, és kidöntötte a betonfalat, ami egyenesen Ricsire borult. 

Az iskola az eset után nem hirdetett ugyan tanszünetet, azonban hazaengedte azokat a tanulókat, akik aznap távozni akartak az intézményből. Sokan éltek is a lehetőséggel, aznap zokogó kisgyerekek csoportjai hagyták el az épületet. Közülük van olyan kicsi, aki másnap sem volt képes visszatérni:

Nem tud bemenni a suliba, annyira kiborult. Fociról ismerte a gyermekem Ricsit, nagyon kedves, édes kisfiú volt. Szerintem ezen a héten nem is viszem őt iskolába, és az sem kizárt, hogy pszichológushoz kell vinnem

– mondta a Borsnak asszony, akinek a gyermek Ricsi iskolatársa volt. Egy másik tanuló anyukája elmondta: sokkot kapott az események után, hozzátéve: Ricsit szerették a diáktársak. 

A rettenetes tragédia a Mártírok útján lévő általános iskola előtt történt Fotó: MG

 





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás