RETRO RÁDIÓ

Elveszett víz alatti várost fedeztek fel Egyiptom mellett, elképesztő kincseket rejt

Sokan Atlantiszhoz hasonlítják ezt az elveszett várost, annyi különbséggel, hogy ez nem csupán legenda, hanem valós.Megosztás
Szerző: B.J.
Létrehozva: 2023.10.01.
felfedezés Egyiptom kincs

Egyiptom tele van rejtéllyel, és úgy tűnik, hogy nem csupán a szárazföldön, ugyanis mindössze 6,5 kilométerre a parttól egy egészen elképesztő víz alatti várost találtak, ami egykor otthont adott a régió egyik legforgalmasabb kikötőjének, de végül különböző természeti jelenségek (földrengések, cunamik, tengerszint-emelkedés) miatt elsüllyedt, és vele együtt a helyi kultúra egy bizonyos része is odaveszett.

Heracleion, Egyiptom, vízalatti város, elveszett város
Heracleion, az elveszett város Fotó: AFP Photo/Ho/Egyptian Ministry Of Antiquities

Nagyjából 2800 éve alapították Heracleiont, ami elvileg 2100 éve süllyedt el, az emberek pedig teljesen elfelejtették, hogy valaha is létezett. Elvileg 2000-ben sikerült felfedezni, a jelenlegi technológia segítségével pedig még azokat a részeit is megtalálták, amiket többméternyi agyagréteg rejteget – valóban óriási találatról van szó.

Elképesztő kincseket rejt a víz alatti város

A régészek rengeteg kincset találtak Heracleionban, ugyanis egyebek között arany ékszerek, ezüst rituális eszközök, fegyverek, szobrok és különböző edények is voltak ott, de még mindig nem sikerült teljesen feltérképezni az egész területet, így könnyen lehet, hogy olyasmit is találnak majd, ami egészen új megvilágításba helyezi az egész korszakot.

A történelem egyik legnagyobb jelentőségű felfedezéséről van szó, ami még rengeteg titkot rejt, a szakemberek pedig folyamatosan azon vannak, hogy mindent kiderítsenek erről a különleges helyről, ami egykor rendkívül fontos volt az egyiptomiaknak – főleg kereskedelem és kultúra szempontjából, hiszen állítólag a görögök is ide jártak üzletelni.

Itt lehet megnézni egy videót Heracleionról, amit Thonisként is ismertek régebben:

 

 

Ezeket olvastad már?
Hol futhatsz ma össze a Mikulással Budapesten? Íme a helyszínek

Hol futhatsz ma össze a Mikulással Budapesten? Íme a helyszínek

Figyelmeztet a NASA: 20 ezer aszteroida tart a Föld felé

Figyelmeztet a NASA: 20 ezer aszteroida tart a Föld felé

Karácsony Gergely néhány éve még magasházakat akart Rákosrendezőre

Karácsony Gergely néhány éve még magasházakat akart Rákosrendezőre

Nincsenek szavak: albérlőjük végezhetett a házaspárral

Nincsenek szavak: albérlőjük végezhetett a házaspárral

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás