Belehalt a limonádéivásba a diáklány: fontos felhívást adtak ki





Nagyon oda kell erre figyelni!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.25.
limonádé koffein tragédia energiaital

A koffein nagyon sokak számára nélkülözhetetlen energiaforrás, és számos embertársunk el sem tudja képzelni a napját anélkül, hogy néhány ébresztő italt megigyon. A legtöbben a kávéra esküsznek, hiszen a forró italnak az íze is kellemes, és serkentő hatással bír. Egyre nagyobb divatnak örvendenek azonban az energiaitalok, melynek mértéktelen fogyasztása igen káros lehet. 

gyertya, gyász, meghalt, elhunyt, halott, mécses,
A diáklány csak 21 éves volt, mikor meghalt Fotó: Pixabay.com

Sarah Katz egy roppant tehetséges, kedves, szorgalmas és jószívű lány volt. Még csak 21 éves volt, de a Pennsylvania Egyetem hallgatója volt, tanított és egy gyermekkórházban is önkénteskedett. Arról szólt az élete, hogy segítsen másoknak, holott ő maga is meglehetősen beteg volt. Gyerekkora óta QT-szindrómája van ugyanis, ami tulajdonképpen a szívizomsejtek repolarizációja, amikor ionjai sejten belül és sejten kívül – a különböző ioncsatornákon keresztül – visszarendeződnek. Mindez akkor történik, amikor a szívizom összehúzódik, majd utána a sejtek „magukhoz térnek”, hogy újra aktiválódhassanak.

A betegségéből adódóan nagyon oda kellett figyelnie mindig az étkezésére és a mozgására, és kerülnie kellett minden olyan tevékenységet, amely kárt okozhat neki. Sarah erre egész életében nagyon oda is figyelt. Mielőtt megvásárolt valamit, gondosan elolvasta, hogy mit tartalmaz, és sosem kockáztatott. Egyik nap egy fárasztó nap után vett magának egy doboz limonádét egy étteremben. Az összetevőket gondosan átolvasta, majd megitta az italt. 

A kollégiumi szobatársa jelentette, hogy aznap éjjel Sarah meghalt.  A teste nem bírta a magas koffeintartalmú italokat, s így elvitte a szívinfarktus. Az italról azt hirdették, hogy annyi koffein sincs benne, mint egy kis csésze kávéban, ráadásul növényi alapúnak és minden mentesnek mondták. Nos, ezzel szemben több volt benne a koffein, mint egy doboz erős energiaitalban, és 30 teáskanálnak megfelelő cukrot is tartalmazott az ital. 





A lány szülei nagyon dühösek és csalódottak. Hittek abban, hogy kislányuk előtt nagy jövő áll, és úgy érzik, az italgyártó cég hibája a halála. Szerintük ugyanis megtévesztő az ital címkézése és elnevezése, valamint az adalékanyagok egy részét is eltitkolják. A Charged Lemonade ugyanis valójában nem limonádé, hanem egy citrom ízű energiaital, erre azonban nem hívják fel kellőképpen a figyelmet – írja a Mirror

A hatóság és a szülők az üggyel kapcsolatban arra hívják fel a lakosság figyelmét, hogy legyünk nagyon mértéktartók, ha koffeinfogyasztásról van szó, és mindig alaposan olvassunk utána, ha kipróbálnánk egy új terméket!

 





Ezeket olvastad már?
„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Azt hittem, csak egy vicc” – 36 milliót ajánlottak az OnlyFans-modellnek

„Azt hittem, csak egy vicc” – 36 milliót ajánlottak az OnlyFans-modellnek

"Legalább 3 bérházat felújítok!"–Baranyi Krisztina ígérgetése teljes blama

"Legalább 3 bérházat felújítok!"–Baranyi Krisztina ígérgetése teljes blama

Rettegésben tartják az utasokat ezen a budapesti buszvonalon, egy kislány el is sírta magát a történtektől

Rettegésben tartják az utasokat ezen a budapesti buszvonalon, egy kislány el is sírta magát a történtektől

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás