Százak gyászolják a legnépszerűbb pesti tojásárust





Meghalt az asszony, aki tojásokat árult Budapesten. Aninak nem voltak hozzátartozói, mégis százak gyászolják. Az újpalotai piac vásárlóit évtizedek óta töretlen lelkesedéssel és kedvességgel fogadta. János, a főnöke összetörten nyilatkozott a Metropolnak.



Megosztás
Szerző: KKP
Létrehozva: 2023.09.01.
meghalt gyász tojás piac

Az újpalotai piac törzsvásárlói közül szinte mindenki ismerte a tojásárus asszonyt, Anit. 

Egybehangzó vélemények szerint ő volt az egyik legkedvesebb eladó, aki valaha is a környéken dolgozott. Két hete azonban már nem ő szolgálja ki a tojásért érkezőket. Mint kiderült, az otthonában rosszul lett, majd a kórházban szívinfarktus következtében elhunyt.

 

Anit sokan kedvelték Fotó: Facebook

Ha egy széles körben ismert és egyben közkedvelt zenészt, színészt vagy sportolót valaki a sztár jelzővel illet, kevesen tiltakoznak. Csillagai azonban a kisebb közösségeknek is lehetnek. Közéjük tartozik Ani, akit őszintén hiányolnak és gyászolnak a vásárlók.

„Elég sajátos modora volt, de nagyon szerettem!”

„Kiváló humorral áldotta meg a sors!”
„Rendszeresen leszidott, ha nem vittem magammal tojástartót, de elnéztem neki!”

Ezeket mondták a Metropolnak Ani törzsvevői. Mindannyian tudni szeretnék, mi történt kedvenc árusokkal. János, az asszony főnöke szomorúan, de készséggel válaszolt kérdéseinkre.

Ani két hete csütörtökön munka közben rosszul lett, ezért hazaengedtem. Akkor még azt hitte, hogy csupán erős gyomorrontást kapott. Mondtam neki, hogy néhány napig nyugodtan maradjon otthon és pihenjen. Az akkori hétvégén szabadságra mentem és elutaztam, de telefonon tartottuk a kapcsolatot. Sokat romlott az állapota, ezért kihívta magához az orvosi ügyeletet. Annyit sikerült megállapítaniuk, hogy lement a vércukra és felszökött a vérnyomása, és közölték vele, hogy a többi már a háziorvos feladata

 – mondta a férfi.

Anit az orvosa bevitette az Uzsoki utcai kórházba, ahonnan aztán továbbszállították a Honvédba. Ott már elvégeztek rajta egy műtétet, ami alatt összeomlott a keringése és életét vesztette.

„Ani gyermekotthonban nőtt fel, igaz, 16 éves korában nevelőszülőkhöz került, de onnan megszökött. Attól kezdve önállóan élt. Nem sokkal később megismerkedett egy férfival, akivel összeházasodott. 10 évvel ezelőtt temette el. Gyermekük nem született” – mesélte János.

Aninak nincs örököse, így a lakása az államra száll.





 





Ezeket olvastad már?
Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás