Orbán Viktor: Magyarország a családok melletti kiállás egyik erős bástyája a világban – Videó!

V. alkalommal tartják meg hazánkban a Budapesti Demográfiai Csúcsot, ahol Novák Katalin és Orbán Viktor is felszólalt.



Megosztás
Szerző: PT
Létrehozva: 2023.09.14.
Módosítva: 2023.09.14.
demográfiai csúcs Orbán Viktor beszéd

A kormányfő beszéde előtt Novák Katalin köztársasági elnök is felszólalt, aki így fogalmazott:

„Egymás és a családok szövetségeseiként vagyunk ma együtt” – mondta a köztársasági elnök, hozzátéve: ma a családok szabadságharcát vívjuk.

Kiemelte: a fejlett világba beköszöntött demográfiai tél most jégkorszakba fordul, pedig ha nincs gyermek, nincs jövő. A demográfiai jégkorszak egyre védtelenebbül ér bennünket, „életünk tartóoszlopai, keresztény kultúránk alapvetései recsegnek-ropognak, s ha nem vigyázunk kikezdhetetlennek hitt értékeinkre, önként feláldozzuk magunkat még azelőtt, hogy a beköszöntő jégkorszak áldozataivá válnánk” – fogalmazott az államfő.

Novák Katalin emlékeztetett, hogy szabadságharcos elődeink örökösei vagyunk, s az ő életükön keresztül megtanultuk: a magyarok nem ingyen kapják a szabadságot, újra és újra meg kell küzdenünk érte. Az 1848-as forradalom és szabadságharc mintájára Novák Katalin tizenkét pontban fogalmazta meg, hogy mit kívánnak a magyar családok – hangzott el a Budapesti Demográfiai Csúcs nyitónapján a Szépművészeti Múzeumban.

Orbán Viktor: Egy háború árnyékában ülünk itt

Orbán Viktor kormányfő a beszéde elején azt mondta, két év telt el az utolsó csúcs óta. Azóta a világ megváltozott, egy háború árnyékában ülünk itt – tette hozzá. Szerencsére jó dolgok is történtek, így az olasz jobboldal megnyerte a választásokat, ez az utolsó pillanatban történt. 

GAFAROVA, Sahiba; BALOG Zoltán; KONDOR Péter; II. EFRÉM IGNÁC; KOCSIS Fülöp; VUJICIC, Nick; ERDÕ Péter; ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / MTI

A két ország közötti barátság veretes, mert mindkét nemzet a szabadságharcosok hazája – mondta Orbán. Mindkét országban tudják, hogy tekintély nélkül nincs szabadság, és a családok a nemzetek alapjai. 

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Bulgária az illegális migráció elleni védelemben és az energiabiztonság terén is fontos partnere Magyarországnak. A magyar kormányfő külön köszöntette az azeri és a bosnyák küldöttséget is. Magyarország lelkiismereti ügynek tekinti a keresztények védelmét világszerte

Magyarország a családok melletti kiállás egyik erős bástyája a világban, a támadások csak megkeményítenek minket

 

– hívta fel a figyelmet Orbán.  

Orbán Viktor: Európát még mindig egy progresszív és liberális elit vezeti!

„Európát még mindig egy progresszív és liberális elit vezeti” – mondta a kormányfő. – Európa fontos kérdései helyett mindenféle sületlenséggel és képtelenséggel van ez az elit elfoglalva – tette hozzá. 

A szovjet időkben a folyók folyásrendjét akarták megváltoztatni, míg az EP arról döntött, hogy a férfiak szülhetnek. Mindkét dolog hatalmas képtelenség

– hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Orbán Viktor szólt arról is, hogy az Eurobarométer mérései sem olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyek az embereket érdeklik, hanem csak az elit félelmeit vetik ki. 

„A nyugati politikát mára a liberálisok meghekkelték antropológiai és stratégiai értelemben”

„Az európai polgárokat az érdekli, hogyan tudnak biztonságban élni és családot alapítani, mégsem ez a legfontosabb dolog az európai politikában” – mondta a kormányfő. – A nyugati politikát mára a liberálisok meghekkelték antropológiai és stratégiai értelemben. A progresszív liberálisok elterjesztették azt, hogy az egyén a legfontosabb – tette hozzá. Orbán Viktor szerint a liberálisok mindenben zsarnokságot látnak, akik az egyéni vágyakat korlátozni akarják. A szabadsághoz legalább két ember kell, mert aki egyedül van, az magányos – fejtette ki a kormányfő.

A nyugati elitek gondolkodása kész agyrém

A liberálisok félelmeket keltenek a jövőt illetően – mondta Orbán Viktor. A stratégiai szintű félelem fenntartása a liberálisok legfőbb célja – tette hozzá. A nyugati elitek gondolkodása kész agyrém. 

Ez a gondolkodásmód abban akadályoz meg minket, hogy a demográfia kérdését egyáltalán azonosítsuk, mert ehelyett karbonkvótákról és genderkvótákról beszél az európai elit – fejtette ki a kormányfő. Orbán Viktor szerint a demográfiai fórum foglalkozik a legfontosabb kérdésekkel.

Jön a háromgyermekes anyáknak az adómentesség?

„Magyarország az a hely, ahol a jövő konzervatív politikáját kifejlesztik” – ismertette Orbán Viktor. – A kormányfő szólt arról is, hogy öt célt tűzött ki a demográfiai politika. 2010 óta a gyermekes családok jövedelme megduplázódott, míg a többgyermekes családoké háromszorosára nőtt – tette hozzá.

„Minden ötödik család új otthonhoz jutott” – ismertette Orbán Viktor. Magyarországon az édesanyákat fenyegető legnagyobb veszély, hogy egyedül kell a gyermeküket nevelni. Mára négyből három gyerek családba születik.

Ezzel párhuzamosan bevezettük a négygyermekes anyákra az adómentességet, és a tervek között szerepel, hogy ezt kiterjesztjük a háromgyermekesekre is.

„Félre kell tolni a liberális eliteket”

Nincs esélyünk arra, hogy a jelenlegi liberális eliteket meggyőzzük, hanem egyszerűen félre kell tolni őket – mondta Orbán Viktor. Kurzusváltásra van szükség, hogy családbarát és konzervatív erők kerüljenek hatalomra minél több országban – tette hozzá. A családbarát erők nyerjék meg otthon a választásokat, majd pedig csináljuk meg közösen az európai családpolitikai fordulatot. 

Orbán Viktor: A gyerekekért vívott csata nem a zsebben, hanem a szívben dől el

Magyarország alkotmányban rögzítette, hogy védi a családot, és az anya nő és az apa férfi – mondta Orbán Viktor. A gyermekvédelmi népszavazáson pártokon átívelő összefogás jött létre a gyermekek megvédése érdekében. 156 ezerrel több gyermek született a családpolitikai intézkedésekkel, mint ha azokat nem vezettük volna be – tette hozzá. Mindezek mellett még mindig nagyon nehéz kihívás előtt áll az ország, mert még nem értük el a mágikus 2,1-es termékenységi arányszámot.  

Most azon dolgozunk, hogyan fejlesszük tovább a családpolitikát, és egy második szakaszt kell indítanunk

– tette hozzá. A gyerekekért vívott csata nem a zsebben, hanem a szívben dől el. Le kell váltani azt a liberális diskurzust, ami a gyermekvállalásban egy korlát – mondta a kormányfő. 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás