Méretversenyt hirdettünk a fővárosi gyomok között – Videó!





Budapest a gyomok fővárosa – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a rengeteg fotó, amit olvasóink beküldenek. Augusztus 27-ig tart fotópályázatunk, addig is méretversenyt hirdettünk a gyomoknak: mérőszalaggal kerestünk fel néhány helyszínt. A győztes egy a Petőfi híd budai oldalán lévő gyom lett a maga csaknem kétméteres magasságával. Ha ismersz nagyobbat, fotózd le és küldd be!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.22.
gaz gyom Karácsony Geregely fotópályázat Budapest

Lapunk Budapest a gyomok fővárosa! címmel fotópályázatot hirdetett azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet a főváros tarthatatlan gyomosságára. Akciónk nem volt hiábavaló, néhány helyen elkezdték irtani a gazt, de több hónap mulasztását nem lehet néhány nap alatt bepótolni.  Most, amikor Budapest ad otthont az atlétikai világbajnokságnak, amikor itt volt egyik legszebb nemzeti ünnepünk, augusztus 20. és tele van Budapest vendégekkel, illene a város legszebb arcát mutatni – nem pedig a gyomosat. Bejártuk a fővárost, hogy megnézzük, hol nőtt legmagasabbra a gyom.

A Hősök terén, ami az atlétikai világbajnokság egyik helyszíne, 105 centiméteres a gyom – Fotó: Máté Krisztián/Metropol

Az, hogy nagyra nő a gyom, azt bizonyítja, hogy már hetek, hónapok óta elhanyagolják a területet, ráadásul az allergiaszezon kellős közepén. Kíváncsiak voltunk, mekkorára nőttek a gyomok és hol a legnagyobbak, ezért egy mérőszalaggal indultunk el. A versenyünk 5. helyezettje egy Hungária körúti példány lett, de annak sem kell szégyenkeznie: 88 centiméter magasra nőtt. A Budafoki úti 4. helyezett gyom már meghaladja az egy métert is, egész pontosan 125 centi magas. A dobogó harmadik helyén holtverseny alakult ki: a Dózsa György úton és a Hősök terén is 130 centi magas gyomot találtunk. Utóbbi azért is nagyon kellemetlen, hiszen ez az atlétikai világbajnokság egyik helyszíne, vagyis az egész világ megcsodálhatja bronzérmes gazunkat. 

A Halászbástya az egyik leglátogatottabb turistahely, 153 centit mértünk – Fotó: Máté Krisztián/Metropol

Az előkelő második helyen is két befutó volt: a Halászbástya alatt és a Jászai Mari téren is 140-140 centiméter magas gyomot találtunk. De az abszolút győztest a Petőfi híd budai hídfőjénél, az Irinyi utcában találtuk: megmérni is alig tudtuk, olyan nagyra nőtt a gaz: 190 centiméteresre! Ez idén még biztosan nem látott fűnyírót!

Köszönjük, Karácsony Gergely! 

 

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdettünk, célunk, hogy buzdítsuk a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavaróak az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig szenvednek tőle. Célunk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk!  A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzuk és fényképfelvételeiket közöljük. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincsen.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várjuk legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 14-én 10 órától 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérjük, a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntessék fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150.000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75.000 Ft +értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50.000 Ft értékben  Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás