Jó kereset kevés munkával? Íme a Z generáció trükkjei!





Terjednek azok a videók, amelyekben fiatal nők számolnak be arról, hogy milyen kevés munkával jutnak „tisztességes fizetéshez”.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.08.04.
munkavégzés otthon kényelem trend

Influenszerek osztják meg TikTokon a tippjeiket azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet jól keresni a lehető legkevesebb energiabefektetéssel. A közösségi médiában már meg is alkották a „lazygirljobs” (tunya lánymunka) kifejezést, ami a stresszmentes, kevés kihívást jelentő munkavégzést jelenti az otthon kényelméből, tisztességes juttatásért cserébe – írja a Daily Mail.

Executive,Working,On,Line,With,A,Laptop,And,Phone,In
Te elégedett vagy a munkáddal? Fotó: Shutterstock

 „Mindössze az e-maileket/dokumentumokat kell átmásolnom, naponta 2-4 telefonhívást kezelek, de bármikor szünetet tarthatok, meghallgathatom a podcastomat, miközben biztosított a szép fizetés” – fejtette ki TikTokon egy felhasználó.

 „9-től 4-ig ülök az asztalnál, és a saját időbeosztásom szerint dolgozok. Olvashatok vagy nézhetek Netflixet vagy TikTokot, és tisztességes órabért kapok” – jegyezte meg egy másik felhasználó. Van, aki arról számolt be, hogy napi 50-100 dollárt kap, hogy virtuális barát legyen. Olyan is akad, aki telefonos applikációkat tesztel 25-35 dollárért.

A szakemberek szerint az ember életén belül újraértékelődik a munkavégzés helye, ami a koronavírus időszakában különösen hangsúlyossá vált, főleg a fiatalabb generáció számára. Gabrielle Judge, aki állítólag elindította ezt a trendet, azt mondta követőinek: „Ezt nem azért hívják lusta munkának, mert lusták vagyunk... Ez a munka és a magánélet egyensúlyáról szól.” Mások ezzel szemben arra figyelmeztetnek, hogy tartalmasabb lesz az életünk, ha nem ezzel a felfogással keresünk munkát, hanem megtaláljuk azt, ami érdekes és kihívást jelent számunkra. A munka célt és az összetartozás érzését adhatja nekünk, de ehhez pozitív hozzáállás is szükséges.





 





Ezeket olvastad már?
Megtörte a csendet Jakab Ferenc kollégája, aggasztó dologról ír

Megtörte a csendet Jakab Ferenc kollégája, aggasztó dologról ír

Egy ország rendült meg a gyásztól: 95. életévében meghalt a legendás színész

Egy ország rendült meg a gyásztól: 95. életévében meghalt a legendás színész

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Ezt tutira nem tudtad! 350 éve is már menő volt a farmer

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás