Az öt legbunkóbb utastípus – téged melyik idegesít a leginkább?





Tolakszik, lök, vagy csak téged nem enged fel. Vannak utasok, akik pokollá teszik a közlekedést, legyen szó akár a hetes buszról, akár egy vonatútról vagy egy reptéri becsekkolásról.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.07.
tömegközlekedés bunkó bunkóság utas

A tömegközlekedés – modernebb nevén közösségi közlekedés – számtalan előnnyel és hátránnyal is bír. Noha jellemzően olcsóbb – bár Budapesten épp most drágul –, cserébe el kell viselni másokat. És ez bizony van, amikor kihívás: valaki ugyanis úgy érzi, övé a világ, utazzon épp villamoson, szálljon fel egy gyorsvonatra, vagy várjon arra, hogy a repülője induljon. A She.hu összegyűjtötte azt az öt utastípust, aki a legtöbbeknek okoz bosszúságot.

tömegközlekedés, busz, távolsági busz, tömeg, Shutterstock 299550965
Legyen szó helyi vagy helyközi járatokról, a tömegközlekedés bizony se itthon, se a világ más táján nem a legkedveltebb dolog. Kiváltképp, ha az alábbi utastípusokkal hoz minket össze a sors  
Fotó: Daniel2528/Shutterstock

1. „Csak egy megállót megyek!”

Aligha kell bemutatni azt az utastípust, aki felszáll, majd lecövekel az ajtóban, mondván: ő csak egy megállót megy. Teszi ezt akkor is, ha történetesen nem egy megálló múlva száll le, és az sem különösebben zavarja, hogy ezzel mindenki más felszállását (is) akadályozza.

2. A helyfoglaló

Természetesen nem azt mondjuk, hogy bunkóság leülni a trolin, de amikor valaki látványosan átgázol nagymamán, babakocsis kismamán és terhes nőn is, csak mert megpillantott egy (még szabad) ülőhelyet, az picit sok...

3. A sorban állók réme

Ne szépítsünk, sorban állni nem sokan szeretnek. Na jó, kábé senki. Ennek ellenére elfogadjuk, mint szükséges rosszat – legyen szó akár busz- vagy vonatjegy megvásárlásáról (ugye, mennyivel jobb online megvenni?), akár reptéri sorról. Vannak azonban, akik mindent megtesznek, hogy előbb kerüljenek sorra: vagy trükkösen befurakodnak, vagy ha nincs más megoldás, olyan közel állnak az előttük várakozóhoz, amennyire csak tehetik. Igaz, ezzel nem érnek hamarabb célba, de legalább idegesítőek.

4. Küzdelem a reptéren

A reptereken bizony néha úgy érzi magát az utazni vágyó, mintha egy küzdőtérre keveredett volna, kiváltképp akkor, amikor megjelenik a beszállókapu száma a kijelzőn, a tömeg pedig (csapot-papot hátrahagyva) megindul, mintha üldöznék.

5. Akinek alapból jár az elsőbbség

Maradva a reptereknél: vannak, akik mindenáron ki akarják harcolni maguknak az elsőbbségi beszállást, de persze nem fizettek az extra szolgáltatásért. Nekik ez alapból jár – alighanem így vélekedhetnek.





Bunkó utasok

Téged melyik utastípus idegesít a legjobban?

 





Ezeket olvastad már?
Nógrádi György a Metropolnak: így lehet újra béke Európában

Nógrádi György a Metropolnak: így lehet újra béke Európában

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás