Nem tudják befejezni a Micimackó Tagóvoda és a Százholdas Pagony Bölcsőde felújítását a XV. kerületben





A felújítási munkálatokat végző cég gazdaságilag teljesen ellehetetlenült, így a beruházást az önkormányzatnak kell befejeznie.



Megosztás
Szerző: SZ.D.
Létrehozva: 2023.07.13.
Módosítva: 2023.07.13.
felújítás Cserdiné Németh Angéla XV. kerület

Felmondta a szerződést a Micimackó Tagóvoda és a Százholdas Pagony Bölcsőde felújítását végző cég, ezért a munkálatokat az önkormányzatnak kell befejeznie. A fővállalkozó július 5-én jelentette be, hogy nem tudja befejezni a XV. kerületi bölcsi felújítását, gyakorlatilag tehát felmondta az önkormányzattal kötött alkut.

A vállalkozó nem tudja befejezni a beruházást/Olvasói fotó

Az önkormányzat közleményében azt írta, hogy a közbeszerzésen nyertes, felújítást végző fővállalkozó képviselője bejelentette, hogy gazdasági okokból ellehetetlenült, nem tudja vállalni a vállalkozási szerződésben foglalt feladatok teljeskörű megvalósítását, így a felújítást nem tudja befejezni. 

A már elkészült munkák műszaki átadás-átvételi eljárása zajlik a bölcsőde és az óvoda esetében. A pénzügyi elszámolás is folyamatban van. Az önkormányzat gondoskodik arról, hogy a hátralévő munkálatok befejeződjenek

 – hívta fel a figyelmet az önkormányzat.

Mint írták, az önkormányzati előterjesztés szerint az óvodaépület felújításakor a kivitelezőnek el kellett volna végeznie az épület teljes  (homlokzat és lapostető) utólagos külső hőszigetelését és vízszigetelését. Fel kellett volna újítania a teraszokat, valamint a bejáratok előtt lévő rámpákat és lépcsőket. Biztosítania kellett volna az új kerti berendezéseket, ivókutakat, játékokat, valamint biztosítania kellett volna a csoportszobákhoz kapcsolódó teraszok árnyékolásnak megoldását.

A beruházást már januárban be kellett volna fejezni. Pintér Gábor, a kerületi Fidesz elnöke korábban azt mondta a Metropolnak, hogy a baloldali kerületvezetés közel félmilliárd forintról kötött olyan szerződést egy kivitelezővel, ami sem az önkormányzat, sem a gyerekek érdekét nem szolgálja. 

A bruttó 476 millió forintos felújításról szóló szerződést olyan vállalkozóval kötötte meg az önkormányzat, aki a közbeszerzés megindulása előtt kevesebb mint egy évvel alakult. Ráadásul valódi munkavállalóval nem is rendelkezik. Ez egy újabb olyan beruházás a kerületben, amit nem tudnak gond nélkül, határidőre megvalósíttatni

– hangsúlyozta akkor lapunknak a politikus. 

 


 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás