Botrány és fojtogatás a követségen, lecsapott a rendőrség





Meg kellett fosztani diplomáciai mentességétől, hogy bíróság elé állíthassák.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.07.19.
Módosítva: 2023.07.19.
gyilkosság nagykövet bíróság

Dwight Sagaray a venezuelai külképviselet első titkáraként dolgozott Kenya fővárosában, ahol 2012-ben megfojtotta az újonnan kinevezett nagykövetet. A gyilkosság előzménye volt, hogy az előző követet hirtelen visszahívták, miután háztartási alkalmazottai szexuális zaklatással vádolták meg, távozása után pedig az első titkár irányította a diplomáciai testületet. Ez azonban pünkösdi királyságnak bizonyult, mivel nemsokára kinevezték a képviselet élére Olga Fonsecát

Fotó: Pixabay

Sagaray nem tudta elviselni, hogy megfosszák hatalmától, ezért négy kenyai bűntársával megszervezte a nő meggyilkolását. Így találták meg holtan két héttel a kinevezése után a Nairobi legelőkelőbb negyedében található otthonában. A sokáig tartó nyomozás után ráadásul az is gondot okozott, hogy a férfi diplomáciai mentessége miatt nem indíthattak ellene büntetőeljárást. Végül azonban a bizonyítékok hatására megfosztották őt ettől a kiváltságától, és vádlott-társaival együtt fejenként 20 év börtönnel sújtották – adta hírül a The Guardian.

Az elmarasztaló ítélet még januárban született, de a büntetési tételt csak most állapították meg. Az ügy egyik gyanúsítottja azóta is szökésben van, a bíróság fenntartotta az ellene hozott letartóztatási parancs hatályát. Persze ha egy évtized alatt nem találták meg, akkor elég kicsi az esélye, hogy ezek után nagyobb eredményességgel kecsegtessen a nyomozás folytatása.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás