SZÉP-kártya: mit szólnak hozzá a budapestiek, hogy hideg élelmiszert is lehet venni belőle?





Megkérdeztük a budapestieket, mit szólnak hozzá, hogy a kormány bővíti a SZÉP-kártya-keretet és hideg élelmiszert is lehet majd venni belőle.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.06.21.
Módosítva: 2023.06.21.
gazdaságvédelmi akcióterv élelmiszer Miniszterelnökség szép-kártya intézkedés

A kormány újabb gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el, amelynek részeként bővítik a SZÉP-kártya-keretet, és azt immár hideg élelmiszerre is el lehet költeni, vagyis nemcsak éttermekben vagy máshol meleg ételre jó, hanem a boltokban is.

Zseniális trükkök, amikkel vásárlás során szép pénzt spórolhatunk
 

Lehetővé tesszük a SZÉP-kártyák felhasználását a hideg élelemre 2023. augusztus 1-jétől december 31-ig. Erre korlátlanul lesz lehetőség. És ezzel egyidejűleg azt is lehetővé tesszük, hogy ebben az időszakban a munkáltatók a SZÉP-kártya-keretet – amelynek a maximális összege 
450 000 forint – további kétszázezerrel megemeljék az erre vonatkozó kedvezményes szabályoknak megfelelően

– jelentette be Gulyás Gergely Miniszerelnökséget vezető miniszter hétfőn, a rendkívüli Kormányinfón.

Így már a korábbi 450 ezer forint helyett összesen 650 ezer forintot tudnak kedvezményes adózással utalni a kártyára a munkáltatók, ami a megszokottól eltérő adózási feltételek miatt számukra is előnyt jelentenek.

A gazdaságvédelmi akcióterv a kormány szerint jelentős segítséget nyújt majd a családoknak, valamint a vállalkozásoknak is – emelte ki. Alkoholra, cigarettára ugyanakkor nem vonatkozik a módosítás, viszont a nemzeti dohányboltok is SZÉP-kártya-elfogadóhelynek minősülnek.

1. élelmiszer: a vám- és a statisztikai nómenklatúráról, valamint a Közös Vámtarifáról szóló 2658/87/EGK tanácsi rendelet I. mellékletének módosításáról szóló, 2021. október 12-i (EU) 2021/1832 bizottsági végrehajtási rendelet 1. melléklete szerinti a) I–IV. áruosztályba tartozó termékek, ide nem értve az alkoholtartalmú folyadékokat, valamint a dohány és feldolgozott dohánypótló termékeket, továbbá

b) V. áruosztályba tartozó termékek közül a só.

— olvasható a Magyar Közlönyben.

A Ripost megkérdezte a budapestieket, hogyan érinti őket az augusztus elsejétől életbe lépő változás. Akik élhetnek ezzel a lehetőséggel, többnyire nagyon örülnek az újításnak.

Jó, abszolút jó a kezdeményezés, mert nincs úgy megkötve, mint korábban volt.

– mondta a lapnak Zsuzsa.

Örülünk neki, bár hamar elfogy, de örülünk neki

– mondta nevetve Szilvia.

Íme a járókelők véleménye egy videóban:

A kormány korábban is hozott már ehhez hasonló intézkedést, amikor megteremtette annak lehetőségét, hogy a vendéglátás alszámláról 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig lehet hideg élelmiszerre költeni – írták akkor honlapjukon, a kormany.hu oldalán.

Mivel az alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad, ezért valójában mindegyik alszámláról lehet hideg élelmiszert vásárolni – közölték akkor. Természetesen a korábban célként kijelölt szolgáltatások (szálláshely-, vendéglátás és szabadidő szolgáltatások) vásárlása továbbra is lehetséges maradt minden alszámláról.





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás