Mérges gáz ölte meg a mezőladányi fiút, összetört édesanyja nagyon dühös





Megszólalt a férfi, akinek az udvarában történt a tragédia. Mindenki másként tudja, mi történt, de az összeroppant anyuka súlyos vádakat fogalmazott meg.



Megosztás
Szerző: Forgács Ágnes
Létrehozva: 2023.05.17.
Módosítva: 2023.05.17.
tragédia mezőladány

Kedd délután felfoghatatlan eset történt Mezőladányban. Ketten is rosszul lettek a mérges gázoktól, melyek egy emésztőgödörből áramlottak ki, egyikük, a 31 éves Gergő meg is halt. Társát, Janit válságos állapotban vitték kórházba. Az elhunyt mezőladányi fiú édesanyja összeomlott, és azzal vádolja a tulajdonost, akinél a tragédia történt, hogy „megölte a fiát!”. A férfi nyilatkozott a Borsnak.

Illusztráció: Pixabay

Nem tudni, milyen gáz jött a gödörből

A két fiatal férfi mérges gázokat lélegzett be, egyikük bele is halt. A településen most mindenki erről beszél, de a magyarázatot senki sem tudja. Van, aki szerint a két áldozat fűkaszálni ment a magánudvarra, eközben zuhant bele egyikük egy emésztőgödörbe.

Gergő került először a két méter mély aknába. Barátja próbált neki segíteni, de ő is rögtön elájult. Állítólag a harmadik társuk rohant el a közeli kocsmába segítségért

 – állítja az egyik helyi újság. Egy helyi asszony viszont teljesen mást mondott a Borsnak: ő úgy tudja, a két férfi az aknában dolgozott, de munka közben elvágtak egy gázvezetéket.

Szennyvízgödröt ástak, napszámban voltak. Senki sem tudott a csőről, belevágtak és gáz szivárgott, amit sokáig észre sem vettek. Mire észrevették, kiabáltak, de aztán elájultak, úgy feküdtek a gödörben, így nem volt segítségük

– mesélte a hölgy.

Marika néni a kert tulajdonosára dühös

Marika néni, Gergő édesanyja teljesen összeomlott. Az édesanya elkeseredetten vádolja a férfit, akinél a tragikus baleset történt.

Drága Fiam! Nem bírom és nem is akarom elhinni, hogy nem jössz többé haza. Meg vagyok zavarodva, fel sem bírom fogni, hogy mi van, hogy te is itthagytál. A szívem nagyon összetört, ezt a fájdalmat már nem fogom elviselni. Szeretlek nagyon!

– írta először az anyuka. Pár órával később újra posztolt.

Mocskos disznók, megöltétek a fiamat!

– írta, majd egy másik posztban dühében azt is leírta, hogy szerinte a tulajdonos szántszándékkal küldte le fiát a mérges gázokkal teli aknába, hogy kitakaríttassa. Gergőt mindenki szerette, évekig focista volt, a Lövőpetri csapatában játszott.

A tulajdonos szerint abszurd dolgokat beszélnek

A tulajdonos, akinek az udvarán a tragédia történt, már hallotta a pletykákat. Abszurd dolgokat beszélnek – mondta a Borsnak. Ő azt meséli, hogy csak az egyik fiatalember, a válságos állapotban lévő János dolgozott nála. Neki az volt a feladata, hogy kiásson egy gödröt, aminek az égadta világon semmi köze sincs a halált okozó, használaton kívüli emésztőgödörhöz.

Az emésztő egy 12 éve nem használt gödör, egy mázsás, betonacéllal bélelt fedél borította. Én nem voltam otthon a történtekkor, így azt sem tudom megmondani, hogy Gergő hogy került oda.

Nem kaszáltak, nem volt gázvezeték, János ment hozzánk segíteni kiásni a gödröt. Ezt a mázsás fedelet valamiért elhúzták oldalra. Hogy a kíváncsiság vagy mi hajtotta őket, azt nem tudom. Azonnal elájultak, Gergő ekkor eshetett bele a gödörbe véletlenül

– mesélte el a férfi.

– Ha legközelebb elhúztam volna, ez velem történik meg – mondja a férfi, akit szintén megviselt az eset. Ő úgy tudja, a rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja a balesetet. A kórházba szállított János állapotáról egyelőre annyit tudni, hogy válságos, nincs sok esély a felépülésére. A rendőrség a Bors megkeresésére azt válaszolta: „Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a haláleset körülményeit. Az esettel kapcsolatban nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni.”





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás