Megszólalt Menczer Tamás: büntetőeljárás indult a szlovák buszbaleset ügyében – videó

Ez a helyzet a nyomozással és a sérültek ellátásával.



Megosztás
Szerző: sv
Létrehozva: 2023.05.17.
Módosítva: 2023.05.17.
buszbaleset

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, tragikus buszbaleset történt Szlovákiában. A busz magyarokat szállított, a baleset következtében pedig egy ember meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. A lakosság nagyon aggódik a Szlovákiában rekedt sérültek miatt. Most megszólalt Menczer Tamása Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, és elmondta, milyen fejlemények vannak az üggyel kapcsolatban. 

Fotó: Michal Svítok

A szörnyű balesetnek egy áldozata volt, emellett nagyon sokan súlyosan megsebesültek. Mint azt megírtuk, egyik sebesült gyermeke elmondta, hogy jelenleg lélegeztetőgépen kell tartani édesanyját, és mindannyian imádkoznak azokért, akik lábadoznak. Egy egész ország aggódik azok miatt az utasok miatt, akik Szlovákiában rekedtek és ott ápolják őket. Az üggyel kapcsolatban megszólalt Menczer Tamása Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, és elmondta, hogy a szlovák rendőrség tájékoztatást adott.

A szlovák hatóságok  ismeretlen tettes ellen indítottak büntetőeljárást általános veszélyeztetés bűntette miatt. Továbbra is vizsgálják a baleset pontos okait, valamint a vétség mértékét, ugyanakkor ez szakértői bizonyítás tárgya lesz, ezért még nem gyanúsítanak konkrét személyt. 

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy tegnap újabb öt sérült tért haza Magyarországra, ezért jelenleg 18 embert ápolnak a szlovák kórházban. Nem hagyják azonban őket magukra: 6 szlovákul is beszélő magyar szakápoló segíti a munkát, hogy a kommunikáció gördülékeny legyen. A Magyar Országos Mentőszolgálat azt is elárulta, hogy jelenleg három beteg hazaszállításának előkészületei zajlanak. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás