RETRO RÁDIÓ

Halálsarok Soroksáron: hetente történik baleset, az egyik házba sokszor csapódott autó – Videó!





A sarki épület tulajdonosa már acélgerendát is csináltatott a háza élére, hogy ne az épületbe csapódjanak az autók...



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.05.21.
Módosítva: 2023.05.21.
soroksár Karácsony Gergely bese Ferenc Budapest

Elkopott útfelfestések, négy helyett egy zebra. A járdán még ma is ott ott vannak egy múlt heti karambol szilánkjai. Ez ma a nagy forgalmat bonyolító soroksári Tartsay utca–Szent László utca kereszteződés, ahol heti-kétheti rendszerességűek a balesetek. A kerület polgármestere, Bese Ferenc hiába kérte többször is Karácsony Gergelyt, hogy tegyék biztonságossá a fővárosi kereszteződést, süket fülekre talált. 

A kereszteződés messziről egyenrangúnak látszik, de az egyik út védett – ám nagyon rosszul belátható, a sarkokról kikanyarodók a házaktól alig látnak. A főúton viszont általában nagy sebességgel érkeznek az autók, hiába a táblák és a 30-as felfestések. A helyzetet egy közlekedési lámpa oldaná meg.

Már nagyon sok fórumon próbálkoztam, személyesen fordultam főpolgármester úrhoz, a fővárosi utak fenntartójához de semmi, maradt a balesetveszélyes állapot. A külső kerületekben élők így joggal, érezhetik úgy, hogy ők másodlagos állampolgárok, hiszen Karácsony Gergely nem foglalkozik velük. Pedig mint főpolgármester ugyanolyan felelősséggel tartozik Budapest valamennyi lakosáért 

– mondta el a Metropolnak Bese Ferenc. A polgármester hozzátette: „Az emberek biztonsága nem lehet financiális vagy pártpolitikai kérdés, hanem az sokkal inkább erkölcsi minimum, ami mindenekelőtt való!”

Az épületet már acél gerendával védi a tulajdonosa, korábban rendszeresen becsapódtak az autók 
Fotó: Máté Krisztián

Évekkel ezelőtt a főváros 30-as táblákat helyezett ki, az aszfaltra is ráfestett, veszélyt jelző villogót is kirakott, igaz, csak kettőt, és nem négyet. De mint a környékbeliek mesélték, ez valóban semmit sem ér, hiszen az autósok moráljával is gond van, és a forgalmi rendet is ide-oda változtatja a főváros... A szakértők szerint az egyetlen megoldást lámpák kihelyezése jelentené. Ezt szeretné régóta elérni Bese Ferenc is Karácsony Gergelynél, de... Ezért a polgármester megelégelte Karácsony nemtörődömségét és nyílt levelet fogalmazott neki. 

Bese Ferenc szerint mind az autósok, mind a járókelők elkerülik a kereszteződést, ha tehetik 
Fotó: Máté Krisztián

„Az elmúlt években a kereszteződést több alkalommal pusztán a forgalmi rend változtatásával igyekezett a főváros szabályozni, azonban a balesetek számát nem csökkentette egyik megoldás sem. Felszólítom, hogy a fentiekre tekintettel mielőbb intézkedjen és a kereszteződésbe kerüljön lámpa!” – írta a polgármester. 

Videónkat itt nézheti meg:

 





 





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás