CPAC 2023! Orbán Viktor: Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik





Újra hazánkban rendezik meg a konzervatívok legnagyobb konferenciáját, a CPAC-et, amelyen Orbán Viktor is felszólal.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.04.
Módosítva: 2023.05.04.
CPAC Hungary Orbán Viktor beszéd

Csütörtökön kezdődik a 2023-as CPAC Hungary, amely tavaly is óriási sikert aratott. Hatvan külföldi előadó több mint húsz országból, öt kontinensről, így tér vissza a világ legnagyobb konzervatív dzsemborija, a CPAC Hungary május 4-én és 5-én Budapesten. 

A rendezvényen Orbán Viktor is beszédet mond:

A miniszterelnök a beszéde elején azt mondta, hogy köszönti a szabad világ védelmezőit Budapesten. Köszönjük, meg hogy itt együtt lehetünk. 

Grúzia kormányfőjétől meg lehet tanulni, hogyan lehet békében élni Oroszország mellett, övé ma a legértékesebb tudás – tette hozzá. Andrej Babisról azt mondta, hogy nagyobb harcos mint ő, mert az uniós tanácsüléseken még hajnali 4-kor is ellenállt. Ha nem lett volna, akkor nem lehetett volna megakadályozni, hogy migránsokkal árasszák el Európát. 

ORBÁN Viktor
A miniszterelnök a 2023-as CPAC Hungary rendezvényen is beszédet mond Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik

Janez Jansa volt szlovén kormányfőjéről azt mondta, hogy nagy szerepe volt abban, hogy Szlovénia jelentős áldozat nélkül hagyta ott Jugoszláviát. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy jó szokás lett, hogy tavasszal Budapestre sereglik a konzervatív világ, és bízik benne, hogy így lesz jövőre is. Miért van az, hogy Budapestre jön a CPAC? A kormányfő mindenre azt válaszolta, mi nem vagyunk hatalmasok és félelmetesek, nincs nagy hadseregünk, és nem vagyunk különösen népesek sem. Úgy látja, ennek egyetlen oka van, hogy a mi hazánk fontos hely, mégpedig Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik. Mi megcsináltuk a konzervatív-keresztény politikai fordulatot.  

Soros Györgynek köszönhető

Orbán Viktor felidézte, milyen nehéz helyzetben volt az ország 2010-ben. Csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a baloldal romba döntött egy országot. A magyar sikertörténet azóta is tart – mondta a kormányfő. A magyar siker 2015-ig senkit sem érdekelt a világon, nem voltunk híresek – mondta a kormányfő. Én néha visszasírom azokat az időket, amikor nem voltunk reflektorfényben. A magyar kíséret sikerét Soros Györgynek köszönhetjük, mivel ha Soros nem hirdeti meg bevándorlási programját, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címlapjára – mondta a kormányfő. Elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt, és kiépítették az embercsempész-útvonalat, azonban beleütköztek Magyarországba. 

Orbán Viktor: Nemzetbomlasztó vírussal támadnak minket

Ellentmondtunk a liberális kánonnak, és szárnyra kapott minket a hírnév – mondta Orbán Viktor. Alapvető fontosságú, hogy tisztán értsék, mi magyarok nem akarjuk megmondani a külföldieknek, hogy mit gondoljanak a legfontosabb dolgokról. Minden népnek joga van ahhoz, hogy saját ízlése szerint éljen. Mi védekezünk a globális-progresszív elittel szemben, a szabad világ minden nemzetét megtámadták. 

A kormányfő szólt arról is, hogy mindnyájan támadás alatt állunk Európában és Amerikában is. Ez a támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk, ezt a vírust a progresszív-liberális laboratóriumban fejlesztették, és a nemzetet támadja. Ez egy nemzetbomlasztó vírus. 





A nemzeti keret miatt nem buktunk el

Ha a nemzetek elpusztítása sikeres lesz, akkor megsemmisül a nyugati világ – mondta a kormányfő. Orbán Viktor felidézte a szentatya háromnapos látogatását. A nemzet eszméje a mi különleges nyugati örökségünk – tette hozzá. Ezt ismerték fel a magyarok is 1000 évvel ezelőtt, és ezért nem buktunk el a történelem ködében

A nemzet a legjobb keret, és a Nyugat ennek keretében tudott a többi civilizáción felülkerekedni – mondta a kormányfő. Ezért jártunk több évszázadig a többi kontinens előtt.

A nemzetek elleni támadás sikeres, mert a fejlődésünk elakadt, és más civilizációk felénk kerekedtek

Orbán Viktor: A woke és a gender olyan, mint a kommunizmus

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mind gazdaságilag, mind demográfiailag rosszul áll a Nyugat. A migráció csak elfedi a bajt. Katonai erő tekintetében még erősebb a Nyugat, de a jövőben ha minden területen elmarad, akkor az a katonai konfliktusok erősödéséhez vezet. Mindezért csak magunkat okolhatjuk – tette hozzá. Amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sok konzervatív azt mondta, hogy a nemzetellenes vírus csak egy laborszökevény. 

Ezt a vírust kitenyésztették, a migráció, a gender, a woke csak egy alvariánsa ezeknek a vírusoknak – tette hozzá. A woke-mozgalom és a genderideológia olyanok, mint a kommunizmus és a marxizmus: mesterségesen szétverik a különféle csoportokat, és így a nemzetet. 

Osztályokra szaggatja a nemzetet a woke és a gender, és a darabokra veri a nemzetet – mondta a kormányfő.  

Orbán Viktor: Ez lesz a jövő egyik legfőbb harca

A harmadik vírusvariáns, amely veszélyezteti a nyugati nemzeteket, az a progresszív külpolitika. A demokrácia-export nevében felforgatja az országokat – mondta Orbán Viktor. Számos színes forradalmat láttam, de káosz, zűrzavar, és magára hagyott országok lettek csak. A kormányfő megerősítette, hogy ha Trump lenne az elnök, akkor nem lenne háború, ezért bízik a visszatérésében. A progresszívek mindig irodalmi politikát folytatnak – tette hozzá. Először diplomáciai nyomást gyakorolnak a nemzetekre, és aki nem hajol meg, az ellenség. A gender- és az LMBTQ-mozgalmakról ha azt mondod, hogy az a gyermekek szexualizálása, akkor azt mondják rád, hogy megszeged az európai értékeket. 

A progresszívak célja, hogy elvegyék a tagállamoktól az önálló külpolitika jogát, ez lesz a jövő egyik legfőbb harca – mondta a kormányfő. 

„No migration, no gender, no woke!”

Itt Európában megkezdődött a rekonkviszta: Olaszországban nyertek a konzervatívok, de a munka nem ér véget a győzelemmel. Szurkolunk Meloni asszonnynak. Minél hangosabbak a liberálisok, annál gyorsabban veszítenek a népszerűségükből – üzente Netanjahunak a kormányfő. Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon a vakcina. Annyi az egész, hogy a választás előtt fel kell írni a zászlóra: no migration, no gender, no woke!  

Így lehet elfoglalni egy várost

A város szentélyeit és a város falait lehet elfoglalni – ez a két módja, hogy elfoglaljunk egy várost. Brüsszel és Washington még a liberálisok kezén van, ezért tegyünk róla, hogy azt is elfoglaljuk – zárta beszédét a kormányfő. 





Ezeket olvastad már?
Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás