Itt vannak a kormány legfrissebb döntései – Videó!





Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely április 20-ai Kormányinfóján fontos bejelentések történtek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.04.20.
Módosítva: 2023.04.20.
Kormányinfó Gulyás Gergely

Szentkirályi Alexandra kommunikációért felelős kormánybiztos, kormányszóvivő szerdán a Facebook-oldalán adott tájékoztatást arról, hogy a csütörtökön fél tíztől kezdődő Kormányinfón elmondják a kormány legfrissebb döntéseit.

Fotó: Vadnai Szabolcs/Facebook

Gulyás Gergely: A háború beláthatatlan ideig elhúzódhat

A Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy több százezren haltak meg eddig a háborúban, mindkét oldalon egyre több fegyver kerül a frontra, így pedig a háború beláthatatlan ideig elhúzódhat. Néhány nyugati ország szegényített urántartalmú fegyvereket küld, míg az oroszok nukleáris fegyvereket tesztelnek – tette hozzá. A kormánynak nem változott az az álláspontja, hogy a NATO ne keveredjen bele a háborúba.  

Mindez egy atomháborút jelentene

– mondta Gulyás Gergely, aki hozzátette: Nem szállítunk továbbra sem fegyvereket, a kormány a béke pártján van. 

 





Június 30-ig maradnak az árstopok

Gulyás Gergely közölte, hogy a háború miatt jelentős inflációs helyzet alakult ki. Amíg háború van, és szankciók vannak, addig infláció is van. A kormány célja, hogy idén decemberre egy számjegyű legyen a drágulás. Június 30-ig maradnak az árstopok – jelentette be Gulyás Gergely. 

ÜDVÖZLI A KORMÁNY, HOGY A JEGYBANK CSÖKKENTHETI A KAMATFOLYOSÓ FELSŐ SÁVJÁT. 

Ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés

A mezőgazdasági öntözés idén ingyenes lesz, ennek költségeit a kormány átvállalja – mondta a miniszter. Az ukrán gabonaimportról azt mondta a miniszter, hogy tranzit szállítások a jövőben is lehetnek, de Magyarországra nem lehet szállítani. 

Rezsicsökkentés: Komoly segítséget kapnak a mikrovállalkozások

A kormány folyamatosan tárgyal további tagállamokkal az ukrán gabonaimport miatt kiváltott helyzettel. Döntött a kormány arról is, hogy mikrovállalkozások esetében az átlagfogyasztás feletti áramfogyasztását a lakossági piaci árakhoz igazítják, mindez azt jelenti, hogy egy kilowatt ára 70 forint lesz – jelentette be Gulyás Gergely. 

Amíg maradnak az árstopok, addig a hatóságok folyamatosan ellenőrizni fognak

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy ameddig háború lesz, addig marad a magas infláció. Brüsszel újabb és újabb szankciókról tárgyal. A kormány meghozta az inflációellenes lépéseit, és ezeknek már van hatása, mivel január óta csökken az infláció – tette hozzá. Nincs pardon a trükközésre – mondta Szentkirályi Alexandra. Mindenkinek az előírt mennyiségű készletet biztosítania kell az árstopos termékekből. Amíg maradnak az árstopok, addig a hatóságok folyamatosan ellenőrizni fognak.

Fontos változás jön július 1-jétől

Szentkirályi Alexandra arról beszélt, hogy online árfigyelő rendszer működik, és ahol szabálytalanságot látnak, ott lépni fognak. Ezekben a nehéz időkben nincs helye a nyerészkedésnek. 

Új eszköz bevezetéséről döntött a kormány, mégpedig az alapvető élelmiszereket 20 kategóriára kell bontani. Heti akciót kell hirdetnie az áruházaknak ezen termékcsoportok esetében – tette hozzá. A részletszabályok kidolgozása még folyamatban van. Július 1-jétől lép életbe ez a rendelet, és a legkisebb boltokra nem vonatkozik majd.





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás