Az agyonlőtt férfi szervezetében 4-féle kábítószert és fél liter pálinkát mutattak ki

A Szarvas Erika és Lingvai Péter rendőrpáros neve örökre beíródott a magyar emberek emlékezetébe. Ők voltak azok, akikre egy drog hatása alatt álló férfi rátámadt karácsony reggelén, az egyenruhások intézkedése végül lövésekkel és a támadó halálával végződött.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.04.14.
Módosítva: 2023.04.15.
Újpest drogosok hős rendőrök késelés

A karácsonyról a legkevésbé a szeretet, az áldás, illetve a család fog eszébe jutni a Lingvai Péter és Szarvas Erika rendőrpárosnak. Az egyenruhásoknak 2020. december 24-én a Kassai utcában kellett egy társasházba kimenniük, mert onnan egy hangoskodót jelentettek. Az ott történtek országszerte megrendítették az embereket, hiszen a zsaruk nemcsak életveszélybe kerültek, de végül egyiküknek a fegyverét is használnia kellett és ezzel halálos sebet ejtett a rájuk támadó férfin. Az, hogy Péter életben maradt, amolyan karácsonyi csoda, hiszen tizenhárom szúrást kapott, a drog hatása alatt álló férfi megsebezte az arcán, a combján, a hasán, sőt az egyik szúrás a szívtájékon érte. Erika gyors helyzetfelismerésével hőssé vált, hiszen társa és a saját életét is megmentette.

Mentő vitte el Erikát és Pétert is a támadás után Fotó: Mihádák Zoltán

A megkéselt egyenruhás életéért alaposan meg kellett küzdeniük az orvosoknak, társát is kórházba vitték, ő sokkos állapotba került. Lingvai Péter nagy küzdőnek bizonyult és nemcsak túlélte a szörnyű támadást, de társával együtt felépültek és újra szolgálnak és védenek, ahogy arra felesküdtek. A duó hősies kiállása elnyerte méltó jutalmát, a párost dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya 2021. február 2-án kitüntette. A főkapitány példaként állította az állomány elé a két rendőrt, akiket az ügyészségi vizsgálat is tisztázott, és bebizonyosodott, hogy jogszerűen jártak el.

A hőssé vált Erika a Bűnmegelőzési Expón, április 13-án egy pódiumbeszélgetésen osztott meg arról információkat – amelynek fő témája a kábítószerek hatása volt –, hogy az elhíresült esetük után tudta meg, hogy az általa lelőtt férfi szervezetében 4-féle kábítószert és fél liter pálinkát mutattak ki a vizsgálatok.

Szarvas Erika és Zacher Gábor a Bűnmegelőzési Expón Fotó: Tóth Bence

Ennyi idő után is hihetetlen felidézni, hogy a férfi, amikor többször is eltaláltam, továbbra is támadólag lépett fel és megpróbált engem is megkéselni, pedig az egyik lövésem szétroncsolta a csontot a kezében, ő pedig ezek után a sérült végtagjával tartotta a kést, megállíthatatlannak tűnt

– idézte fel a rendőrnő a 2020. december 24-i eseményeket. A rendőrnő arról is beszélt, hogy mikor rádöbbent, hogy a rájuk támadó férfit egy évvel korábban már megbüntette egy szabálytalan parkolás miatt, egy jól szituált, teljesen normális, szimpatikus ember benyomását keltette. 

– Elképesztő, hogy a kábítószerek milyen gyorsan képesek egy életet tönkretenni, kifordítani valakit a személyiségéből – fejtette ki a hős zsaru.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás