RETRO RÁDIÓ

Még át sem adták, de máris megrongálták a ferencvárosi aluljárót - videó





Áldatlan állapotok uralkodnak a Gyáli úti aluljáró környékén, a helyiek szerint a kerület vezetése nem tesz semmit.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.03.28.
rongálás Ferencváros aluljáró

Még szinte meg se száradt a festék a falon, máris összefirkálták a kilencedik kerület átadására váró aluljáróját. A képek tanulsága szerint alapos munkát végeztek a vandálok, akik szinte az egész aluljáróban "letették a névjegyüket." A fehér falon máris hemzsegnek a graffitik, és a helyiek szerint nem egyedi esetről van szó. Egyesek szerint hajnali 4-5 óra felé valósággal tobzódnak a kétes figurák a környéken. 

Áldatlan állapotok uralkodnak az aluljáróban Fotó: Végh István / MW

Ez nagyon szomorú! Sajnos borítékolható volt, hogy ez történik majd, ismerve az előzményeket. Nem véletlenül tettük fel a kérdést hogy "mit jelent az aluljáró felújítása?

- írta felháborodva az egyik helyi lakos. 

Bár az aluljárót eredetileg el kívánták látni graffiti elleni védelemmel, kérdés, hogy a réteg végül időben felkerült-e már a falra, mivel így azt csak utólag le kéne mosni. A kerületben élők szerint nem újkeletű a jelenség, a "firkászok" nem kímélik a kapukat sem, de a tetőkre is képesek felmászni azért, hogy "kiéljék művészi hajlamukat." A helyiek korábban hiába kérték az önkormányzatot, hogy kamerázzák be az aluljárót, úgy tűnik, a kérésük süket fülekre talált.

Kaptunk egy semmitmondó választ, és ez az eredménye. Nem baj, majd az okos oszlop, ami azon kívül, hogy elektromos autót tölt, olyan okos, hogy lemegy az aluljáróba és lemossa a falat!

- fakadt ki cinikusan egy másik lakos.

A felöljáró régóta a "falfirkászok" egyik kedvenc helye Fotó: Végh István / MW

Az egykor szebb napokat látott aluljáró nem mindig volt ilyen kitett a vandáloknak, régebben járőrszolgálat biztosította ugyanis a környék védelmét. A közteresek azonban már jó ideje eltűntek, az aluljáró pedig csak pusztul.

Az ügyben kerestük a Ferencvárosi Önkormányzatot, hogy megtudjuk, milyen intézkedéseket kívánnak tenni az aluljáró védelméért, és azt is meg szerettük volna tudni, hogy miért nem szereltek fel biztonsági kamerákat a környékre. Amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket. 

A Gyáli út gyalogos aluljárója a Ferencvárosi pályaudvar keleti váltókörzete alatt vezet át, gyalogos-kerékpáros kapcsolatot biztosítva a hosszú évtizedek óta megszüntetett közúti átjáró helyett a Könyves Kálmán körút felől a Gyáli úti MÁV lakótelep, Aszódi utca felé.

Íme videónk az aluljáróról:

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás