RETRO RÁDIÓ

Újabb fantasztikus sikert ért el a TV2

Teljes napon és főműsoridőben is a TV2 volt a legnézettebb csatorna januárban.Megosztás
Szerző: metropol
2023.02.03. 13:24
tévézés TV2

A tavaly őszi tévés főszezon sikereit követően a TV2 tovább folytatta menetelését, és mind csatorna, mind csoportszinten megnyerte a nézettségi versenyt januárban mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+). Ez azt jelenti, hogy a TV2 volt a legnézettebb csatorna, és portfólió szinten a TV2 Csoport csatornáit választotta a legtöbb néző januárban, teljes napon és főműsoridőben egyaránt.

A januári eredményekhez az alábbi műsorok kiemelten járultak hozzá:

• A Szerencsekerék továbbra is kiemelten magas nézettséget ért el januárban, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a hétköznap esti műsortoplistát toronymagasan vezeti, és egyúttal átlagosan idősávja legnézettebb műsora is volt mindhárom kiemelt korcsoportban. Ráadásul a fő konkurens RTL-en szintén hétköznap esténként futó Drága örökösök idősávjában is többen választották a TV2-t, mint említett versenytársát.

• Január 2-án visszatért a csatornára egy régi nagy kedvenc is, a Vigyázat, gyerekkel vagyok! Ördög Nóri vezetésével, ami a Szerencsekerékhez hasonlóan szintén idősávja legnézettebb műsora volt januárban mindhárom kiemelt korcsoportban hétköznap esténként.

• A show-műsort a Hazatalálsz váltotta január 23-án a hétköznap esti 9 órás műsorsávban. A csatorna vadonatúj saját gyártású napi sorozata szintén jelentős fölénnyel nyerte idősávját mindhárom kiemelt korcsoportban.

• Januárban a Mokka és Mokkacino is mindhárom kiemelt korcsoportban győzelmet aratott a konkurens csatorna reggeli azonos idősávjával szemben. Az esti Tények pedig a teljes lakosságon belül és a fiatalabb, 18–49 éves korosztály körében lett idősávja legnézettebb műsora.

• A csatorna a hétköznap esti hírműsorokat megelőző idősávban (14:30–18:00 között) is kiválóan teljesített, a TV2 délutáni sorozatai a 18–59 éves korcsoportban átlagosan ötször annyi nézőt ültettek le a képernyő elé januárban, mint a fő versenytárs RTL. Ez az arány a teljes lakosságon belül és a fiatalabb, 18–49 éves nézők körében még magasabb volt.

Összefoglalva:

• A januári műsorok sikerének köszönhetően nem csupán a 18–59 éves korcsoporton belül, hanem a teljes lakosság tekintetében és a fiatalabb, 18–49 éves nézők körében is kiemelkedően teljesített a TV2, csatorna- és csoportszinten is. Ennek eredményeképpen januárban a TV2 lett a legnézettebb csatorna mindhárom kiemelt korcsoportban teljes napon és főműsoridőben egyaránt.• A főcsatorna mellett a teljes csatornacsalád is kimagasló eredményt ért el januárban, hiszen a sikeres őszi tévés főszezonhoz hasonlóan idén januárban már nem csupán teljes napon, hanem főműsoridőben is a TV2 Csoport csatornát választotta a legtöbb néző mindhárom kiemelt korcsoportban. A győzelemhez nagymértékben hozzájárult, hogy tavaly januárhoz képest teljes napon a TV2 Csoport jelentősen tudta növelni előnyét az RTL Magyarországgal szemben, illetve idén januárban már főműsoridőben is piacvezető volt mindhárom kiemelt korcsoportban – közölte közleményében a TV2.

 

Ezeket olvastad már?
Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Hatalmas vulkánkitörés várható, sokan fognak meghalni – állítja egy időutazó

Hatalmas vulkánkitörés várható, sokan fognak meghalni – állítja egy időutazó

Nyolc megyére adtak ki riasztást: veszélyes zivatar éri el az országot

Nyolc megyére adtak ki riasztást: veszélyes zivatar éri el az országot

Soha nem volt még ekkora bevétele a Fővárosi Önkormányzatnak, mégis csak panaszkodik a városvezetés

Soha nem volt még ekkora bevétele a Fővárosi Önkormányzatnak, mégis csak panaszkodik a városvezetés

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás