RETRO RÁDIÓ

Schirilla György parkolóőr lett és már nem szereti a hideg vizet





Parkolóőri munkája közben sokan felismerik a jeges Duna átúszásáról híressé vált Schirilla Györgyöt, aki édesapjától „örökölte” a rozmárságot. Ismertsége inkább előny, mint hátrány a munkájában.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.11.
úszás jeges víz parkolás

Két és fél éve az utcán dolgozik Schirilla György. Parkolási ellenőr Budapesten. Emellett márciusban jelenik meg egy mesekönyve is Túró és Matilda címen. 

Elváltam és rengeteg adósságom volt, amikből, ha nehezen is, de az új párom segítségével kijöttem

 – emlékezett az elsősorban jeges úszásairól ismert sportember, aki ezt a „hobbiját” édesapjától örökölte.

A sportból, az úszásaiból már nem tudott megélni. A szponzorációs pénzek mindig arra voltak elegek, hogy az úszásokhoz kapcsolódó költségeket fedezni tudja. Emellett jóga és reflexológia oktatással is foglalkozott. Ebből tudta eltartani a négytagú családot. 

Fotó: Végh István / Metropol

Két és fél-három éve teljesen padlóra kerültem, és munkát kerestem. Tudok sokat gyalogolni, de egy fegyelmezetlen, bohém ember vagyok. Úgy gondoltam, hogy a parkolási ellenőrségnél ez az utóbbi két tulajdonság eltűnik, az első pedig nagy előny, és ráadásul ez a munkakör rászoktat egy sokkal fegyelmezettebb életre. Jó a kommunikációs képességem, rendet tudok tenni egy parkolóban

 - fogalmazott György.

Igaz ugyan, hogy a parkolóőröket nem szeretik, mert ahol megjelenik, ott mindenki a pénztárcájára gondol, de ő mint mondja, sose lépte túl a hatáskörét. 

Türelmes vagyok, és agresszív emberek esetében jól tudom hasznosítani a kommunikációs képességem 

– mondta Schirilla, aki szerint az emberek tisztában vannak azzal, hogy a parkolóőrök védett személyek, az pedig tévhit, hogy az emberek nagy része nem tiszteli a parkolóőröket. Legrosszabb esetben pedig, mivel már futott a Vatikánban és itthon is körbefutotta az országot, el is tudna menekülni. Ha valaki agresszív, legfeljebb azt mondja, hogy magából ezt nem néztem ki, és ezzel oldja a feszültséget.

Fotó: Végh István/Metropol

– Sokan megismernek, kiszólnak az autójukból, hogy Gyurikám, nem lenne jobb inkább a jeges Dunában? Én pedig úgy gondolom, hogy dolgozni ugyan nehéz, de nehezebb nem dolgozni. Édesapám, aki nálam híresebb volt, a hatvanas években havat lapátolt, pincér volt az Országház Étteremben, sőt hajnalban még kukázott is. A munka nem ciki, cikisebb lenne, ha az ismertségemet kihasználva koldulnék az utcán. Három év múlva nyugdíjas leszek, arra is gondolni kell – mondta György. 

A Duna átúszásából még vannak „tartozásai”, de már kevés. 

Búcsúzóul még kell egyet úsznom Budapesten és Vácott, és lesz még kettő a Balatonon is, hogy elköszönjek a közönségtől. Apukám 52 évesen hagyta abba a jeges Duna átúszását, én ennél tízzel több vagyok, és megmondom őszintén, nem vonz a hideg víz, nincs már kedvem belemenni. És nagy telek, jégtáblák sincsenek. És különben is, rengeteg Rozmár klub van az országban. Számomra így nincs kihívás sem

 – nevetett Gyuri. 

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Fejlemény az Andrássy úti Louis Vuitton üzlet kirablásának ügyében

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában, nem érdemelnek még egy esélyt a brüsszeli vezetők

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Programokkal és lezárásokkal teli hétvége áll előttünk: íme a részletek!

Brutális erővel csap le ránk a tél

Brutális erővel csap le ránk a tél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás