Orbán Viktor: Magyarországon a gyerek az szent és sérthetetlen





Az ukrajnai háborút „minden józan számítás szerint” nem lehet megnyerni, ezért is van szükség mihamarabbi tűzszünetre – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának péntek reggel adott interjújában. Elmondta azt is, hogy Magyarországon kell lennie a legszigorúbb gyermekvédelmi törvénynek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.24.
Módosítva: 2023.02.24.
háború Orbán Viktor infláció rádióinterjú gyermekvédelem

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy az egy éve zajló orosz–ukrán háborúban nem világos a hadicél.

Nem világos a hadicél

Közölte, az angolszászok jól ismertek a kíméletlen fegyelmükről, és gondolkozásukról. Soros pedig korábban arról beszélt, hogy az oroszokat valahogyan le kell győzni katonailag, és mivel a nyugati demokráciák rosszul viselik, ha meghalnak a katonáik külföldön, és ezért a közép-európaiakat kell rávenni a háborúra. Nagy szerencse, hogy ez az angolszász politika nem tette magáévá ezt a gondolkodást. 

A legnagyobb veszteség ebben a háborúban, hogy egyik oldalon sem világos a hadicél 

– mondta a kormányfő.

Folyamatos a belesodródás

Orbán Viktor szólt arról is, hogy egy háborúban, ha a hadicélok tekintetében tisztázatlanok a célok, akkor nagyon könnyű eltévedni. 

Eszmei értelemben meghatározzák a célokat, de azt, hogy melyik vonalig tart a harc, az nincs tisztázva 

– mondta. 

Orbán szerint a Nyugat részéről hiba volt, hogy egy összeurópai konfliktus lett ebből. A kormányfő felidézte, hogy már egy évvel ezelőtt is arról beszélt, hogy folyamatosan sodródni fogunk a háborúba és erre a legjobb példa a német álláspont változása. Szerinte a jövőben felmerülhet békefenntartó csapatok küldése is. 

A józan álláspont a tűzszünet

A kormányfő arról is beszélt, hogy egy ilyen konfliktusban valamelyik féllel azonosulnak az emberek, és ez egy természetes dolog. A politikusoknak ettől függetlenítenie kell magukat – tette hozzá. Ezt a háborút egyik fél sem tudja megnyerni, így Oroszország sem tud nyerni, de a Nyugat sem tud megverni egy atomhatalmat. Csak az áldozatok száma fog folyamatosan nőni, eddig is már több mint százezer ember halt meg – mondta. A józan álláspont a tűzszünet, de a béke megteremtése ennél hosszabb időt igényel – tette hozzá. 

Orbán: Ezt figyelmen kívül hagyják Brüsszelben

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ENSZ éjjel egy békepárti álláspontot fogadott el, tehát a világ többsége a béke mellett áll. Egyik országot se fenyegesse az a veszély, hogy belevonódnak ebbe a háborúba az akaratukon kívül. Fontos, hogy a magyarok az egyetlen ország az unióban, amelyik kénytelen emberáldozatot hozni, és ezt mindig figyelmen kívül hagyják Brüsszelben. 

Mi tudjuk, hogy mi történik a fronton, és ezért több tiszteletet a kárpátaljai magyaroknak 

– mondta a kormányfő. 

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

4000 milliárd forintot vett ki a zsebünkből a rossz brüsszeli döntés

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a szankciók esetében egyesek komolyan gondolták, amiket mondtak, tehát, hogy ezekkel Oroszország meg fog gyengüni. Egy európai szankciós rendszer Magyarországnak rögtön súlyos gondokat okoz – ezt már egy évvel ezelőtt elmondtuk – ismertette a kormányfő. Erre a legjobb példa a kőolaj és a földgáz – tette hozzá. Nekünk jól felfogott nemzeti érdekünk, hogy a szankciós rezsim ne terjedjen ki az energiára – mondta a kormányfő. 4000 milliárd forinttal emelte az energiaárakat csak a szankciós rezsim. 

Bőven lett volna hely hova elkölteni ezt a 4000 milliárd forintot, amit egy rossz brüsszeli döntés miatt kell fizetni.  

Magyarországon  kell lennie a legszigorúbb gyermekvédelmi törvénynek

Orbán Viktor az elmúlt hetek pedofil botrányairól azt mondta, hogy a magyarok családközpontúak és a gyerekek fontos szerepet töltenek be a társadalomban. 

Nekünk felnőtteknek is az a dolguk, hogy megvédjük a gyerekeket, a szülőknek van itt egy felelőssége

– tette hozzá.

Van teendőm ebben az ügyben, és fel kell tenni a kérdést, hogy voltak az iskolai vezetők, és az állami vezetők. A kormányfő nagyon világos választ szeretne kapni a kérdéseire, és nem szeretné, ha szőnyeg alá söpörnék ezeket az ügyeket. 

A genderideológia nem egy jópofa marháskodás, hanem ez egy veszély , és az államnak kötelessége van, és itt kell lennie a legszigorúbb gyermekvédelmi törvénynek

– zárta interjúját Orbán Viktor.





 





Ezeket olvastad már?
A férfiak csak ne gyászoljanak hetekig – eltemette újszülött babáját, kirúgták az édesapát

A férfiak csak ne gyászoljanak hetekig – eltemette újszülött babáját, kirúgták az édesapát

Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Emberölés Miskolcon: holttestet talált a rendőrség

Emberölés Miskolcon: holttestet talált a rendőrség

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás