RETRO RÁDIÓ

Különleges újítással jelent meg a turizmus top 50-es kiadványa

A Turizmus Kft. gondozásában a szakma meghatározó szereplőit bemutató exkluzív kiadvány hagyományosan a február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gálára készült el – írták a turizmus.com oldalán.Megosztás
Szerző: metropol
2023.02.03. 09:53

„A turizmus 50 fontos szereplője & top 10 polgármester és fiatal 2022” című kiadványt az idén 30. jubileumát ünneplő Turizmus Évadnyitó Gálán Gál Pál Zoltán, a Turizmus Kft. ügyvezetője mutatta be a Budapest Congress Centerben (BCC), több mint 1000 meghívott számára.

Az idén már 9. alkalommal megjelenő kötet – csakúgy, mint a korábbi években – a turizmus-vendéglátás ágazat 50 fontos szereplőjét, valamint a turizmus szempontjából 10 sikeres polgármestert és 10 ígéretes fiatal szakembert mutat be.

Fotó: Fotó: turizmus.com

A kiadványban az 50-es lista valójában 56 nevet tartalmaz, mert – a korábbi évek gyakorlatának megfelelően – együtt szerepeltetjük azokat a szakembereket, akik egymástól elválaszthatatlanul képviselnek egy-egy céget, intézményt.

Azt is fontos hangsúlyoznunk, hogy a kötetbe nemcsak a szakma közvetlen szereplői kerültek be, hanem olyan szakemberek is, akik más területen sokat segítettek a hazai turizmus újraindulásában.

A kiadvány idei újdonsága – megkönnyítve, áttekinthetőbbé téve az olvasó rálátását azokra a területekre, amelyeket az egyes szakemberek képviselnek –, hogy az ágazat legfontosabb szereplőit ezúttal kategóriánként csoportosítva (attrakció, befektető, gasztronómia, kreatív, szakmai szervezet, szállodaipar, utaztatók) mutatja be.

A kötetben 7-en szerepelnek kilencedszer (tehát eddig minden alkalommal!), 16-an pedig először. A hazai gasztronómiát – amelynek meghatározó hatása volt a 2022-es újraindulásban – 12 szakember reprezentálja.

Immár harmadszor adjuk közre – külön fejezetben – a top 10 polgármester listáját is, vagyis azon önkormányzatok első embereinek rövid évértékelését, akik településükön, a turizmus szempontjából alkottak kiemelkedőt 2022-ben.

Szintén harmadszor mutatunk be 10, legfeljebb 35 éves, ígéretes fiatal szakembert, akik hamarosan bekerülhetnek a legnagyobbak közé. Az ő kiválasztásukat ezúttal sem bíztuk a zsűrire, hanem – nyilvános jelölés után – rekordrészvétellel megtartott olvasói szavazáson kerülhettek be a top 10-be – közölték az oldalon.

 

Ezeket olvastad már?
Az egész élete megváltozott egy 10 éves kisfiúnak, miután szörnyű baleset érte

Az egész élete megváltozott egy 10 éves kisfiúnak, miután szörnyű baleset érte

Óriási változás a húsvéti bevásárlásban, rengeteg embert érint

Óriási változás a húsvéti bevásárlásban, rengeteg embert érint

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Hatalmas vulkánkitörés várható, sokan fognak meghalni – állítja egy időutazó

Hatalmas vulkánkitörés várható, sokan fognak meghalni – állítja egy időutazó

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás