RETRO RÁDIÓ

A földrengés miatt milliók szorulnak segítségre Törökországban – Videó!





A másfél hete bekövetkezett törökországi és szíriai földrengés miatt rengeteg ember maradt otthon nélkül. Sokan az utcán élnek, mivel elvesztették otthonukat. 26 millió embernek van szüksége humanitárius ellátásra.



Megosztás
Szerző: P.P.
Létrehozva: 2023.02.17.
Törökország földrengés

A múlt hétfőn bekövetkezett pusztító földrengésnek már több mint negyvenegyezer áldozata van. Nyolc nappal a katasztrófa után kilenc embert sikerült élve kihozni a romok alól, mára már alig van esély arra, hogy újabb túlélőket találjanak.

Egy férfi a törökországi földrengés romjain – Fotó: YASIN AKGUL

A földrengés epicentrumának számító Kahramanmaras tartományban, egy összedőlt lakóház maradványai alól egy 17 és egy 21 éves fiút sikerült kimenteni kedden. Törökország elnöke az egyik legsúlyosabb természeti csapásként értékelte a földrengést az egész emberiség történetében. 

Tízmilliók szorulnak segítségre

A Reutersnek így foglalta össze a helyzetet egy szíriai menekült, Hasszán Szaimura, aki Gaziantepben, egy játszótéren él most a családjával:

Az emberek sokat szenvednek. Jelentkeztünk sátorért és segélyért, vagy csak bármilyen támogatásért, de még semmit sem kaptunk.

Körülbelül 26 millióan szorulnak humanitárius támogatásra, és a hideg mellett a rossz higiéniai körülmények is egyre nagyobb veszélyt jelentenek a katasztrófa áldozataira. A kórházakban egyre többen jelentkeznek poszttraumás tünetekkel.

Isztambul polgármestere veszélyre hívta fel a figyelmet

Mintegy 90 ezer épületet fenyegethet az összeomlás veszélye, ha hasonló földrengés sújtja Törökország legnagyobb városát, mint a február 6-ai katasztrófa. Isztambul polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a földrengésveszélynek kitett területeken nagyon gyorsan javítaniuk kell az épületek szerkezeteit annak érdekében, hogy minél kevesebb kárt okozzon egy esetlegesen bekövetkező hasonló rengés Isztambul városában.

 





 





Ezeket olvastad már?
Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás