Újabb budapesti átverés! Most felmérést végző szakembereknek adják ki magukat a csalók





Korábban felbukkantak már magukat vízszerelőnek és kéményseprőnek kiadók is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.18.
Módosítva: 2023.01.18.
IX. kerület csaló szélhámos kamu mesteremberek

Se szeri, se száma, hogy mennyi rossz szándékú ember van, aki magát kamu munkásembernek kiadva próbál bejutni a fővárosi lakásokba. Korábban lapunk már többször beszámolt róla, hogy milyen taktikákkal „dolgoznak” a szélhámosok. Voltak már kamu vízvezeték-szerelők,  kéményseprők és  népszámláló biztosok is. Most azonban új „szakmát” választottak maguknak a csalók a IX. kerületben.

Man,Standing,At,The,Entrance,Of,The,House,Ringing,The
Az ingatlanokba kamuszöveggel próbálnak bejutni a szélhámosok Fotó: Shutterstock

Egy talpraesett nagymama számolt be róla a IX. kerület egyik Facebook-csoportjában, hogy kedden egy fiatalember bekopogott hozzá, és magát „lakás hőenergia-mérőnek” adta ki, azonban a hölgy nem hitt neki. A férfi állítása szerint csupán a nyílászárók vasalatában található évszámot szeretné megtekinteni. Arra is hivatkozott, hogy állítólag ki volt írva, hogy jönni fognak felmérést végezni, azonban a lakás tulajdonosa semmilyen értesítést nem látott ezzel kapcsolatban, ezért nem hitt a csalónak és elküldte. 

A bejegyzés kommentjei között kiderült, hogy a környéken több lakásban is próbálkoztak hasonló szövegekkel. Volt, ahol nyílászárócserét ajánlgattak, egy másik környékbeli házban egyenesen rámutattak, hogy már 5 éve nem voltak cserélve a nyílászárók, ezért ideje lenne felmérni az állapotukat. Itt pechjükre a tulajdonos tisztában volt vele, hogy csupán egyévesek az új ajtók és ablakok. A helyi lakosok szerint a csalók a Börzsöny utca, a Napfény utca és az Epreserdő utcákban próbálkoztak eddig, állításuk szerint jelentették is az egyik esetet a rendőrségen. 

A szélhámosokkal kapcsolatban felkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot kérdéseinkkel. Ők válaszukban arról számoltak be, a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságra hasonló ügyben bejelentés, feljelentés nem érkezett, hasonló ügyben eljárás nincs folyamatban. A rendőrség tanácsa szerint a lakásban lakó minden esetben kérjen az állítólagos mesteremberektől arcképes igazolványt, illetve ha ő nem rendelt meg ilyen munkát, akkor egyeztessen a közös képviselővel is, hogy a munkavégzést ki rendelte meg. Amennyiben ilyen munkavégzést sem a lakásban lakó, sem a társasház nem rendelt meg, úgy idegeneket a lakásába ne engedjen be és tegyen bejelentést a rendőrkapitányságon!





 





Ezeket olvastad már?
Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt - rettenetes, amit az üzletben találtak

Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt - rettenetes, amit az üzletben találtak

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás