Rendbe jött az életük, eljegyezte egymást a hajléktan pár





A pár elmondása szerint egy percet sem töltöttek külön, mióta megismerkedtek.



Megosztás
Szerző: Z.A.
Létrehozva: 2022.12.26.
Módosítva: 2022.12.26.
hajléktalan karácsony eljegyzés

Karácsonyi eljegyzést tartott az a pár,  akik hajléktalanként ismerkedtek meg egymással. A véletlen találkozás azonban örökre megváltoztatta az életüket –  írta a Mirror.

Stephen alkoholista volt és az utcán élt

Kapcsolatuk során a pár az utcán élve hullámvölgyeket élt át, de mostanra mindent feldolgoztak, megerősödve – és eljegyezve – kerültek ki a borzalmas időszakból. Az 50 éves Stephen Daniels felidézte, hogy „több száz láb ment el mellette”, amikor a manchesteri Market Street egyik üres üzlethelyisége előtt lakott. Küszködő alkoholistaként Stephen azt mondta, hogy miután elvesztette otthonát és munkahelyét, reménytelennek látta a jövőt: hónapokig  fedél nélkül aludt, ám élete 2017. december 5-én megváltozott, amikor találkozott a szintén hajléktalan 54 éves Louise Kakanskasszal.

Louise-el való találkozás megváltoztatta az életét

Felidézte, hogy a nő öngyújtót kért tőle, és utána hosszasan beszélgettek. Négy  évvel később pedig Louise a menyasszonya lett. Stephen a Manchester Evening Newsnak elmondta, hogyan változtatta meg a nő az életét: 

A Louise-zal való találkozás megmentette az életemet. Ha nem találkozom vele, börtönben vagy kórházban lennék. Egyetlen éjszakát sem töltöttünk külön, mióta találkoztunk. Már korábban is beszéltünk eljegyzésről, de egy este megláttunk egy gyűrűt a tévében, megrendeltük, és ennyi volt.

Képünk illusztráció

Az 50 éves Altrinchamból származó férfi először 2017 elején vált hajléktalanná, amikor Bournemouthban élt, miután munka miatt a környékre költözött. Sajnos, amikor elvesztette a munkáját, és a munkával járó kétszobás lakást, Stephen kénytelen volt hat hónapig parkolókban, padokon, sőt még a tengerpart melletti móló alatt is aludni, mielőtt visszaköltözött a szüleihez.

Alkoholfüggősége miatt azonban a családja már nem tudott neki szállást biztosítani, és Stephen ismét hajléktalanná vált. Amikor találkozott a háromgyermekes Louise-zal, már körülbelül két hete az utcán élt, elvesztette otthonát, mert nem tudta fizetni a lakbért. Miután összejöttek, a pár majdnem egy évig keresett biztonságos helyet.

Egymást támogatták a nehéz időkben

Gyakran csak úgy találtak szállást, hogy kénytelenek voltak külön aludni, és ez nagyon megviselte mindkettejüket. 2018-ban rájuk mosolygott a szerencse: Stephent a Sanctuary Supported Living Victoria House-ba irányították, amely hajléktalan felnőttek számára nyújt szállást. Amikor a szociális munkásoknak elmondta, hogy Louise-zal kapcsolatban él, ők megértették, hogy ez a kapcsolat a férfi életének fontos része. A csapat megkereste a  Stephen beutaló szervezetet és megkérdezték, hogy Louise-t is beutalnák-e a Sanctuary Supported Livingbe. Végül a párnak közös otthont ajánlottak.

A közös otthon közös jövőt hozott

Stephen  maga mögött hagyta az alkoholfüggőségét, Louise pedig kapott egy adóságrendezési ütemtervet, ami segített felszámolni a lakbérhátralékát. Négy év után Stephen végre megkérte a kezét.

A pár most már a jövőre vonatkozó terveit szövögeti. A Claytonból származó Louise elmondta, hogyan változott meg az élete: 

Ez volt az egyik olyan élmény, amiről azt hiszed, hogy soha nem lesz benne részed. De ez bárkivel megtörténhet. Lehet, hogy csak két fizetési csekk választ el attól, hogy veled is megtörténjen. Nekünk valahogy jól jött, és most már alig várjuk, hogy saját otthonunk legyen.

Fotó: Csapó Balázs / Képünk illusztráció

A manchesteri utcákon eltöltött időre gondolva Stephen így emlékezett vissza: 

Megtanultam alkalmazkodni. Egész nap a könyvtárban ültem, aztán az egyházi adományoktól függött a napi élelem. Egyszer a karácsonyt kórházban töltöttem koponyatöréssel, valaki hátulról arcon vágott. Részeg volt, és meg is kapta érte a büntetését. Amikor a Market Street-en találkoztunk, akkor sokat ültünk kint, és az ajtókban aludtunk. Igazából sosem koldultunk, csak beszélgetésbe elegyedtünk az emberekkel. A múltban sokat árultam, úgyhogy egy kicsit csevegő típus vagyok. Sok kedves emberrel találkoztunk. Mi nem drogoztunk, de sokan voltak, akik igen, és nagyon szenvedtek. Néha voltunk páran, akik együtt aludtunk egy helyen, hogy figyeljük egymást, így soha nem volt igazán baj, amikor aludtunk.

A pár köszönetet mondott a segítőknek, ésizgatottan várják a jövőt.





 





Ezeket olvastad már?
Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Gyomorforgató dolgok borzolják a kedélyeket az Ecseri út környékén, ki vannak akadva az ott lakók

Lassan révbe ér a kaposvári család

Lassan révbe ér a kaposvári család

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

38 éve történt az atomkatasztrófa: a radioaktív felhő Magyarországot is elárasztotta

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Tömegeknek nem jött álom a szemére: narancsszínű objektumok bukkantak fel az éjjeli égen

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás